Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

[cle1: REDIRECTION_DANS Lang:SV] [cle1: SECONDES Lang:SV]
Stäng

Citroën presenterar nya C4 Cactus, en uppdaterad version av märkets halvkombi. C4 Cactus har omarbetats i storutsträckning för att tydligt visa vilken bilkategori den tillhör vad gäller teknik och motoralternativ, men utan att förlora sin unika karaktär och höga komfort. Faktum är att Nya C4 Cactus blir först ut med med nya innovativa fjädringen Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC och sätena Advanced Comfort gör C4 Cactus till en superbekväm halvkombi som kommer att skaka om marknaden rejält när den släpps under andra kvartalet 2018.

SE MER AV BILEN PÅ VIDEO

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

UTVÄNDIG STIL

Unik karaktär och djärv design

Nya Citroën C4 Cactus tillför något nytt i klassen halvkombi med sin moderna och originella stil. Den stilrena, enhetliga designen understryker bilens mjuka linjer och framhäver detaljerna, som är så karaktäristiska för Citroën – Airbumps® på de nedre dörrstyckena, stora glasade ytor, taket med sin ”svävande” designeffekt, fronten med strålkastare i två rader och bakpartiet med sin breda LED-ljussignatur med 3D-effekt.

Nya C4 Cactus ger dig inte mindre än 27 olika utseendealternativ exteriört, med 9 karossfärger att välja mellan och 2 färgpaket* med färgade detaljer.


*Beroende på utrustningsnivå

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Den breddade fronten har nya LED-varselljus som fungerar som en förlängning av de utsträckta citroënvinklarna. De avsmalnande strålkastarna framhävs av blanka, svarta detaljer och en stötfångare i samma färg som karossen ger extra dynamik.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Bakpartiet svallrar om bilens position i halvkombiklassen, en smart utformning som ger maximalt och praktiskt bagageutrymme. De släta, rena linjerna framhävs av de smala, fint utformade LED-bakljusen med 3D-effekt, som får bilen att se bredare ut och bidrar till den uppfriskande looken.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

TOTAL KOMFORT TACK VARE NY FJÄDRINGSTEKNIK

Nya Citroën C4 Cactus halvkombi är en viktig etapp för komfortprogrammet Citroën Advanced Comfort® där vi med denna bil blir först i Europa med fjädring Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC (progressiva, hydrauliska fjädringskuddar) och först i världen med sätena Advanced Comfort®. Detta tillsammans med flera andra komforthöjande detaljer ger en helhetskomfort som överträffar tidigare standard för Citroën.
Nouvelle Berline C4 Cactus Sièges Ambiance Métropolitan Grey

ADVANCED COMFORT®-SÄTEN

Nouvelle Berline C4 Cactus Sièges Ambiance Urban Red

Den innovativa utformningen, där skumgummi med hög densitet inne i sätet kombineras med strukturerat, tjockt skumgummi närmare ytan, gör att du sitter mjukt och stadigt på samma gång.

747x322_New_C4_Cactus_Femme_Confort

Tillsammans med bredden och den bekväma formen på sätena ger det en körkomfort som uppskattas på både längre och kortare resor.

 

Fjädring med Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC)

Trogen sitt ursprung fortsätter Citroën att tänka nytt för att förbättra komforten i sina bilar. Progressive Hydraulic Cushions™ är en världsunik teknik som filtrerar bort och absorberar både stora och små ojämnheter i vägbanan och ger dig en känsla av att sväva fram över vägen, samtidigt som den garanterar en fantastisk väghållning, dynamisk körning och exakt styrning.
Principen bakom den nya tekniken är genial. Till skillnad från traditionell fjädring, som består av stötdämpare, fjäder och mekaniska fjädringsstopp har den nya fjädringen, som tagits fram av Citroën, dessutom ett system med hydrauliska stopp, en för kompression och en för returfjädring.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Couple au volant

SMARTA TEKNISKA FUNKTIONER

FÖR EN LUGN OCH TRYGG FÄRD

Nya Citroën C4 Cactus kan erbjuda 12 körhjälpsfunktioner, som ger extra trygghet och säkerhet när du kör. De varnar om du börjar bli trött eller ouppmärksam vid ratten och förebygger risken för olyckor.

Bilen har tre olika system för uppkoppling som gör att du kan fortsätta att ha kontakt med omvärlden och hålla dig uppdaterad medan du kör. Citroën Connect Nav, med funktionen Mirror Screen via Android Auto, Apple Car Play™, MirrorLink® och Citroën Connect Box hjälper dig att kommunicera, navigera och koppla av under resan.
Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré

MOTORALTERNATIV

Bränsleffektivitet kombinerat med körglädje

Nya Citroën C4 Cactus halvkombi har naturligtvis den senaste generationens motorer. Bensinmotorerna PureTech som valda till årets motor tre år på rad, 2015, 2016 och 2017 av International car engine of the year awards i kategorin 1-1.4L cylindervolym samt dieselmotorerna BlueHDi . De båda motorteknologierna svarar båda mot kraven i Euro 6-standarden, som siktar mot att reducera kväveoxidutsläppen och bränsleförbrukningen. Nya C4 Cactus BlueHDi motorer är, liksom alla Euro 5 och 6 klassade BlueHDi motorer i Citroëns modellprogram kompatibla att köras på det förnybara bränslet HVO 100

Den helautomatiska växellådan EAT6, tillsammans med motorn PureTech 110 S&S, bjuder på snabb och oerhört mjuk växling och ger en smidig och behaglig körupplevelse på högsta nivå. Nya Citroën C4 Cactus kan även fås med PureTech 130 S&S med sexväxlad manuell växellåda.
Top