Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

Fyll i formuläret nedan och välj vilken bil du vill provköra. Din förfrågan skickas till den återförsäljare som du själv har valt.


DS säljs exklusivt av utvalda återförsäljare, DS Partners, i Sverige. Hitta din närmaste DS Partner här.

Stäng

Fyll i formuläret nedan och ange vilken bil du vill få en offert på. Din förfrågan skickas till den återförsäljare som du själv har valt.

Stäng

Fyll i formuläret nedan och ange vilken bil du vill få en eller flera prislistor, faktablad eller broschyrer om.

Stäng

En ny generation miljöbilar

Citroën är idag ledande i Europa på att bygga miljö- och bränsleeffektiva bilar. Faktum är att vi, per 2015, har näst lägst genomsnittutsläpp av koldioxid i världen på 105,7g/km, att jämföra med branschgenomsnittet 119.3g/km (Källa: JATO Dynamics Limited). Ett betyg på detta miljö- och bränsleeffektivitetsfokus är att vi på den svenska marknaden kan erbjuda hela 18 st miljöbilsversioner av våra modeller. Vare sig du letar efter en mindre bil som Citroën C3 eller en stor familjebil för sju personer som Grand C4 Picasso, har vi en miljöbil som passar dig. I vår prislista kan du se exakt vilka modeller vi erbjuder som miljöbilar.

 


FÖRDELAR MED MILJÖBILAR

 • Automatiskt skattebefriad i 5 år
 • Minskad miljöpåverkan
 • Låga bränslekostnader
 • Tystare motorer

MILJÖTEKNIKEN SOM GÖR DET OMÖJLIGA MÖJLIGT

Arbetet med att minska det miljömässiga avtrycket och bränsleeffektiviteten i våra bilar är fortlöpande och tar aldrig slut både för våra bensin och dieselmotorer. Redan år 1999, 11 år innan partikelfiltret för dieselbilar blev europeisk standard med Euro5 och lagstadgat använde sig Citroën av tekniken för att minska utsläpp av oönskade partiklar. I dag har Citroën kommit ännu längre i utvecklingen och är ledande i avgasreningsteknik. Redan 2013 – två år innan utsläppsstandarden Euro6 blev lagkrav kunde Citroën lansera de första modellerna med BlueHDi som uppfyllde den nya standarden. Idag är alla våra dieselbilar utrustade med den senaste motorgenerationen BlueHDi som minskar utsläppet av de uppmärksammade kväveoxiderna (NOx) med upp till 90 procent!

VÅRA NYA MOTORER ÄR MINDRE OCH STARKARE

Den senaste generationens motorer från Citroën (BlueHDi -diesel och PureTech -bensin), har minskad cylindervolym, men mer kraft. Undrar du hur det är möjligt? Svaret finns i de två teknikerna direktinsprutning och turboladdning. Direktinsprutning ger motorernas förbränningskammare en exakt och konsekvent luft-bränsleblandning, medan turboladdningen skapar en rakare effektkurva med jämnare acceleration.

BlueHDi Diesel

1800x681_citroen-motorisations-bluehdi

Fördelar med BlueHDI:

 • Minskar kväveoxider med upp till 90%
 • 15% lägre koldioxidutsläpp jämfört med bensin-motorer
 • 20% högre bränsleeffektivitet jämfört med bensin-motorer
 • Turbo-aggregat för ökad prestanda när det behövs

PureTech Bensin

1800x681_citroen-motorisations-puretech

Fördelar PureTech:

 1. Downsized, 3 cylindriga motorer med ökad effekt
 2. 25% lägre förbrukning & CO2-utsläpp jämfört med föregående generation
 3. Turbo-aggregat för ökad prestanda när det behövs
 4. Vinnare i International Engine of the Year Awards

Våra mest bränslesnåla bilar någonsin

Citroën C5 – Den komfortabla miljöbilen

Att sätta sig i en Citroën C5 ger genast en känsla av bekvämlighet och trivsel. De världsberömda och hyllade hydrauliska fjädringen gör att färden känns som en färd på moln och är inredningen utformad för att ge bästa tänkbara komfort. Dekoren med metalldetaljer, skinnklädseln (beroende på utförande) och visartavlorna, som framhävs av en tunn kromad list framför ratten, gör interiören till en verklig fröjd för ögat. Ingenjörerna har inte heller svarvat med motorerna, bränsleförbrukning börjar från 0,44 liter per mil och koldioxidutsläpp från 114 gram per kilometer och finns i hela 3 olika miljöbilversioner, både som Tourer (kombi) och som tuff CrossTourer!

 

Fördelar Citroën C5:

 • Komfort: världsunik gashydraulisk fjädring genom Hydractive III+
 • Effektiv ljuddämpning som standard
 • Dynamisk, tilltalande och tidlös design
 • Generöst med standardutrustning som bl.a. parkeringssensorer och pekskärm med Apple Carplay(R) 

Läs mer om Citroën C5 här!

 

Pris från 254.400 kr

Citroën Grand C4 Picasso - Den sjusitsiga miljöbilen

Nya Citroën Grand C4 Picasso är den moderna kombin, som anpassar sig efter din familjs behov! Den kombinerar miljöbilsklassade motorer och fantastisk komfort med en smart och flexibel interiör. Tack vare tre lika breda baksäten får du t.ex. plats med tre bilbarnstolar i bredd och den finns som både 5 och 7 sits version. För dig som är ute efter en miljöbil drar Grand C4 Picasso klassledande 0,4 liter per mil, släpper endast ut 105 gram koldioxid per kilometer och finns i 4 olika miljöbilsversioner.

Fördelar: Citroën Grand C4 Picasso

 • 7 sittplatser (6 av 7 säten kan fällas)
 • Plats för 3 bilbarnstolar i bredd med ISO-fix
 • Lägst förbrukning i klassen
 • Hyllad av pressen som den givna familjebilen
 • Stor panoramavindruta för en storslagen & säkrare sikt
 • Mirror Screen (Apple CarPlay® och MirrorLink®)

  Active Safety Brake - autobroms från 5 km/h

 

Läs mer om Citroën Grand C4 Picasso här!

 

Pris från 230.000 kr

Citroën C4 – Den stiliga miljöbilen

Citroën C4 är utrustad med den senaste generationens motorer vilket innebär att den, trots en låg bränsleförbrukning och ett minskat koldioxidutsläpp, alltid är pigg och presterar på topp. Väljer du C4 börjar bränsleförbrukningen på ynka 0,36 liter per mil och 95 gram per kilometer och finns hela 6 miljöbilsversioner, oavsett om du vill köra manuell eller automatisk växellåda, ha en större eller mindre motor, finns en C4 för dig.

 

Fördelar C4:

 • Hyllad fjädringskomfort och en tyst kupé
 • Senaste tekniken med bl.a. 7-tums pekskärm, parkeringssensorer m.m.
 • Stop & Start-system när du t.ex. står i bilkön för att minska avtrycket på miljön samt spara bränsle
 • Stilren design

 

Läs mer om Citroën C4 här!

 

Pris från 159.900 kr

Top