Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

Fyll i formuläret nedan och välj vilken bil du vill provköra. Din förfrågan skickas till den återförsäljare som du själv har valt.


DS säljs exklusivt av utvalda återförsäljare, DS Partners, i Sverige. Hitta din närmaste DS Partner här.

Stäng

Fyll i formuläret nedan och ange vilken bil du vill få en offert på. Din förfrågan skickas till den återförsäljare som du själv har valt.

Stäng

Fyll i formuläret nedan och ange vilken bil du vill få en eller flera prislistor, faktablad eller broschyrer om.

Stäng
1800x681_concept-car-citroen-lacoste

Konceptbilen LACOSTE

CITROËN LACOSTE

SPONTAN, TILLBAKALUTAD OCH SOFISTIKERAD

Ren, enkel och tillbakalutad utan att det går ut över den sofistikerade stilen – Citroën Lacoste tar ännu ett steg närmare framtidens bil: ett fordon som ska sätta stopp för mantrat ”aldrig nog” som ofta präglar bilindustrin.

TVÅ NAMN, EN VISION

Två namn, Citroën och Lacoste, och en gemensam vision: att främja mod, kreativitet och optimism.
Den här konceptbilen är lika utpräglat Citroën som typiskt Lacoste. Den har skapats i mötet mellan bilen och modets och sportens värld och bär på flera referenser till de båda sistnämnda sektorerna.

EN STARK FILOSOFI

Konceptbilen Citroën Lacoste - Stark filosofi

Konceptbilen Citroën Lacoste gör upp med alla förutfattade meningar om kompakta bilar och visar att det finns andra vägar att gå.
Med sin pigga och lättsamma inställning till livet förvandlar den bilresan till en unik upplevelse och ett ojämförbart äventyr för sinnena.

Karosslinjer

Konceptbilen Citroën Lacoste - Karosslinjer

Trendigt minimalistisk och elegant tillbakalutad med en annorlunda, sportig design, hög midjelinje och utbuktande, mönstrade vingar, minimalt överhäng och golfbollsliknande hjul som sitter längst ut i hörnen av karossen.

Öppen design

Konceptbilen Citroën Lacoste - Öppen design

Den öppna formen väcker uppmärksamhet och utlovar körkomfort med bibehållet fokus på innovativ design och elegans.

Förhöjd verklighet

Konceptbilen Citroën Lacoste - Förhöjd verklighet

Bilen utforskar på sitt eget sätt det moderna begreppet förhöjd verklighet, där perceptionen förbättras och sinnena skärps.

TILLRÄCKLIGA PRESTANDA

Konceptbilen Citroën Lacoste behöver ingen stor motor för att leverera häftiga körupplevelser.
Den har en reaktionssnabb, ekonomisk och miljövänlig trecylindrig motor som ger mer än tillräckligt med kraft för att driva ett fordon av den här storleken och vikten.
Motorn stämmer perfekt med hela tillvägagångssättet bakom konceptbilen Citroën Lacoste och med inriktningen på det väsentliga.

RESPEKTFULL DESIGN

Konceptbilen visar inte bara respekt för miljön genom motorn, utan även genom designmässiga val.
De stora däcken till trots tycks den snarare ”omfamna” än konfrontera naturen –
ett synsätt som antyder att föraren leker med elementen för nöjes skull.

GENERÖS OCH LEKFULL INREDNING

Inredningen lyfter fram bilens enkla, eleganta och lekfulla personlighet, med tonvikt på traditionella färger som vit och mörkblå och ljusgula detaljer.

Tillgänglighet

Konceptbilen Citroën Lacoste - Tillgänglighet

Enklare än så här blir det knappast att sätta sig i en bil – dörrarna har bytts ut mot breda utskärningar som harmonierar perfekt med karossdesignen.

Förvaring

Konceptbilen Citroën Lacoste - Förvaring

I kupén finns ett flertal förvaringslådor som gör resan bekväm, diskret placerade under instrumentpanelens båda ändar och i de två odelade sätena.  Sätena är stoppade i vit bomullspiké, och väven påminner om tyget i Lacostes berömda polotröjor.

KREATIV TEKNIK

T-format tak

Konceptbilen Citroën Lacoste - T-format tak

Konceptbilen Citroën Lacoste har inget fast tak, utan en T-formad struktur.  Strukturen gör det lättare att sätta sig i bilen och innehåller även en genialisk, självuppblåsande sufflett.

Instrumentpanelen

Konceptbilen Citroën Lacoste - Instrumentpanelen

Instrumentpanelens front blir en skärm där körinformation visas med förstorade pixlar.  Bakom det barnsliga uttrycket döljer sig avancerade tekniker

Strålkastare

Konceptbilen Citroën Lacoste - Strålkastare

Strålkastarna är så diskreta att de nästan inte syns när de är släckta där de sitter dolda under bilens mörkblå karosseri. Designen förvandlar belysningen till ett magiskt spektakel.

Top