Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

Fyll i formuläret nedan och välj vilken bil du vill provköra. Din förfrågan skickas till den återförsäljare som du själv har valt.


DS säljs exklusivt av utvalda återförsäljare, DS Partners, i Sverige. Hitta din närmaste DS Partner här.

Stäng

Fyll i formuläret nedan och ange vilken bil du vill få en offert på. Din förfrågan skickas till den återförsäljare som du själv har valt.

Stäng

Fyll i formuläret nedan och ange vilken bil du vill få en eller flera prislistor, faktablad eller broschyrer om.

Stäng
1800x681_concept-car-citroen-tubik

Konceptbilen TUBIK

TUBIK

GÖR RESAN TILL ETT NYTT MÅL...

I dag har restiden blivit viktigare än avståndet. För att återspegla den här utvecklingen har konceptbilen Tubik en design som ska göra resan meningsfull igen.

TILLBAKABLICKANDE DESIGN…

Citroëns designteam hämtade inspiration från den berömda Type H, även kallad ”tuben”, och gav Tubik en distinkt, annorlunda design med färger och material som uppfyller de högsta standarderna i fråga om förfining och komfort.
Formen på karossen bär likheter med Tubiks berömda föregångare (2,08 m bred, 2,05 m hög, 4,80 m lång) och rymmer hela nio passagerare.

… ÖPPEN MOT VÄRLDEN

Den enkla men attraktiva exteriören gör det generösa, enkelriktade panoramafönstret som öppnar upp mot kupén nästintill osynligt.
Förardörren öppnas bakåt medan sidodörren frigör bilens hela sida genom en cirkelformad rörelse.

KREATIV …

När du sätter dig bakom ratten på Tubik omsluts du av den högteknologiska värld som skapats runt förarplatsen.
Platsen har formen av ett system som Citroëns formgivare kallar för ”cyklotronen”, och som grupperar sätet, pedalenheten, ratten och den cirkelformade head up-displayen med en cirkelformad rörelse.

…TEKNIK

Föraren som sätter sig i sätet identifieras av ett system med hjälp av fingeravtrycksigenkänning. Runtom föraren finns all nödvändig navigeringsinformation, på head up-displayen och på skärmen som sitter mitt på ratten.
Bilder från backkamerorna visar föraren vad som händer bakom bilen.

Med hjälp av Hybrid4-teknik kan Tubik hålla CO2-utsläppen på ungefär samma nivåer som hos vanliga sedanmodeller.
Den helt hybrid- och dieselbaserade drivkedjan ökar fordonets körsträcka och maximerar dragkraften med läget för fyrhjulsdrift.

Tubik är utrustad med 22-tumshjul med höga, smala däck med mycket lågt rullmotstånd för optimerad bränsleförbrukning.

Tubik har hydraktiv fjädring, en teknik som justerar bilens väghållning i realtid för att bibehålla ett konstant avstånd till marken.
I hög hastighet sänks bilen automatiskt för att ge bättre aerodynamiska prestanda och lägre bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Top