COVID19-information

LÄS MER
1800x681_Citroen_Cactus_M_Cinemascopejpg.jpg

Cactus M

Beach&Breakfast : Med Citroën Cactus M väntar äventyret om hörnet!

Behöver du fly vardagen en stund? Koppla av och prova Beach&Breakfast à la Citroën. Med vår senaste konceptbil Citroën Cactus M ger ni er iväg på en lätt galen helg tillsammans. En bil som bjuder på skratt, äventyr och en helt unik körupplevelse. Är du redo för något nytt?

Free Your Mind!

Konceptbilen CACTUS M är en modern nytolkning av de värden som introducerades med modellen Méhari. Värden som komfort, välbefinnande och frihet, vilka alltjämt genomsyrar Citroën. Konceptbilen CACTUS M tar sig lätt fram över skiftande terräng och väglag och ger en känsla av frihet, harmoni och nya möjligheter.

En crossover med siktet inställt på stranden

En verklig äventyrare

Äventyrslooken återfinns redan hos Citroën C4 Cactus men är ännu mer utpräglad hos konceptbilen CACTUS M. Den upprätta vindrutan, höjda karossen och hjulens diameter förstärker känslan av frihet och äventyr.

Njut av fartvinden

Citroën CACTUS M har två förlängda dörrar som framhäver fordonets kompakta design. Utformningen i ett stycke i gjuten plast gör dörrarna lättmanövrerade samtidigt som de minskar fordonets totalvikt. Dörrarna är framtagna på samma sätt som airbumps.

Inget tak!

Med inspiration från surfvärlden har Citroën CACTUS M tagit bort både tak och vindrutestolpar. En bil som är helt öppen mot omvärlden. Den bakre bågen och ramen kring vindrutan är klädda i trä och för tanken till surfbrädor.

Cactus M och Méhari

Konceptbilen CACTUS M:s karaktär och starka personlighet är inspirerad av Mehari från 1968, en legendarisk modell som förenade funktionella egenskaper med semesterkänsla. Strandliv, sand, salta vindar och vatten anses normalt inte passa ihop med bilar. Men CACTUS M är tvärtom utformad för den miljön och låter dig njuta i fulla drag av strandliv och semester.

Surfinspirerad inredning

CACTUS M har en både funktionell och tilltalande inredning. Klädseln och instrumentbrädans yta har utformats för att påminna om surfdräkter.

Vattentät

Alla material har valts ut eller behandlats för att vara tåliga och anpassningsbara. Tack vare perforering under fotutrymmet och säten som klätts i salt- och vattentåligt material kan passagerarna sätta sig i bilen utan att behöva torka sig

Citroën C4 Cactus - Arte y Diseño Surf - Citroën Argentina

Som en båt

Helheten i kupén för tankarna till ett båtskrov. De flödande formerna är en fortsättning på bilens utvändiga design. En positiv stil, helt i linje med den här optimistiska konceptbilen som lockar till äventyr.

Färgglad kupé

Kupéns neoprenklädsel är överdragen av ett jerseytyg med färgglatt, inbjudande mönster som betonar bilens livsbejakande karaktär. Sätena blir dessutom ännu vattentätare och torkar snabbt, tack vare klädseln.

Lättåtkomliga förvaringslösningar

I kupén finns en rad praktiska och lättåtkomliga förvaringsutrymmen. Framdörrarna har stora förvaringsfack, som stängs med nät, och bagageutrymmet är åtkomligt från utsidan.

En sportig reskamrat

Med en design som andas frihet och friluftsliv är konceptbilen CACTUS M den idealiska partnern för äventyr och sport. En rad tekniker och innovationer gör det lättare att möta alla utmaningar som kan uppstå på grund av väder, logistik eller ojämn terräng.

 

Grip Control

Hos Citroën CACTUS M kombineras Grip Control med hjulen Tall & Narrow, vilket gör bilen smidig att köra även i backig och svår terräng. Antispinnsystemet anpassar sig till alla situationer och ger optimal drivkraft på alla typer av underlag.

Ett tält för två!

CACTUS M kan förvandlas till sovplats för två personer och gör det möjligt att förlänga äventyret. Du kan välja att sova under bar himmel eller med skydd av canvastaket, som enkelt förvandlas till fristående tält.

Top