Citroën har investerat allt sitt kunnande i Citroën C4 SpaceTourer, en uppdaterad och innovativ familjebil som inleder en ny etapp med 2016 års modell. Intelligenta körhjälpsfunktioner, en härlig körupplevelse, komfort för alla (programmet CITROËN ADVANCED COMFORT®) och bränslesnål körning: Upptäck Citroën C4 SpaceTourer i detta filmklipp!

BlueHDI Diesel-motor: Bäst i klassen!

Bäst-i-klassen_C4P

Tack vare dieselmotorn BlueHDi är Citroën C4 SpaceTourer och Citroën Grand C4 SpaceTourer mycket bränslesnåla familjebilar med låga koldioxidutsläpp. Faktum är att Citroën C4 SpaceTourer är bäst i klassen med förbrukning på som lägst 3,8L /100km (koldioxidutsläpp:100 g/km) med motorn BlueHDi 120 Stop & Start med manuell sexväxlad växellåda.

Som namnet BlueHDi indikerar används även ett innovativt avgasreningssystem med AdBlue®-tillsats. Det innebär att upp till 90% av de kväveoxider som bildas vid körning oskadliggörs.


HVO100
Visste du att du kan tanka 100% förnybart och fossilfritt i alla våra dieselmotorer?

Läs mer om HVO100 och dess fördelar här.

PureTech Bensin-motor: Engine of the Year 2015 & 2016!

747x322_C4_Picasso_PureTech-v2.jpg

För 2016 har utbudet av bensinmotorer utökats med PureTech 130 Stop & Start med automatisk växellåda EAT6, en effektiv motor som vunnit "Engine of the year" i klassen 1.0-1.4 l. två år i rad! Tack vare den kan Citroën C4 SpaceTourer kombinera alla fördelarna hos bensinmotorn PureTech 130 Stop & Start med den effektiva automatiska växellådan EAT6 för en trygg och behaglig körupplevelse.

DESIGN

1500x500_C4_Picasso_Design.jpg

Hur skapar man en trygg familjebil som samtidigt är ett nöje att köra? Citroën C4 SpaceTourer har fått ihop ekvationen! Den uppdaterade och boostade Citroën C4 SpaceTourer (5 platser) har en design som genast känns igen och har tagit det bästa från föregångaren. Stildetaljerna från föregångaren har finslipats ytterligare med ny design för Citroënloggan bak, en kraftfull dynamisk front och två nya lackfärger att välja på: Grå Acier och Lazuli Blue.

FRONTEN

747x322_C4_Picasso_face_Avant.jpg

Citroën C4 SpaceTourer har försetts med en ny front som utstrålar klass och energi. Där återfinns ljussignaturen på tre rader, som är utmärkande för dagens Citroënmodeller. Kylargrillen är i två delar som separeras av stötfångaren, i samma färg som karossen, och de smala strålkastarna som har fått ännu mer utdragna linjer. 

UNIK LJUSSIGNATUR

C4P_LEDvarselljus

Citroën C4 SpaceTourer har likt sin föregångare den unika ljussiganturen i tre nivåer med LED-varselljus på den övre raden som ger  en modern och stilren look. Detta är en signatur som idag finnas på C4 Cactus och kommer att finnas på nya modeller i framtiden. 

Proportioner

Nya Citroën C4 SpaceTourer 5-sits är en referens i klassen vad gäller utrymme ombord och flexibel interiör. Den är designad med kompakta proportioner som gör den enkel att parkera.

Längd

4438 mm

Bredd

1826/2117 mm

Höjd

1610/1625 mm

Bagageutrymme

537 / 630 L

LED-BAKLJUS MED 3D-EFFEKT

747x322_C4_Picasso_feux-3D.jpg

.

De nya baklyktorna med 3D-effekt är nu standard på Citroën C4 SpaceTourer. En modern och tekniskt avancerad design som ger en djupeffekt till bilens ljussignaler och ger intryck av att ljusen speglar sig i oändlighet.

SHAMAL 17-TUMS FÄLGAR

Tranche-3_2.jpg

.

Nya 17-tums lättmetalfälgar med fem ekrar i silver och svart som ger bilen en läcker profil (standard på utrustningsnivåerna Feel och Shine för Citroën C4 SpaceTourer 5-sits).

NYTT CITROËNEMBLEM

747x322_chevrons.jpg

.

Bakpartiet kröns av Citroën-vingarna i ny blank svart design med kontur i krom som ger bilen en uppdaterad, modern look (introducerad med crossovern Citroën C4 Cactus).

VÄLBEFINNANDE

1500x500_C4_Picasso_Bien-etre-v2.jpg

När du kliver in i Citroën C4 SpaceTourer lägger du genast märke till alla detaljer som gör Citroën ledande vad gäller komfort i bilen. En inbjudan att resa med familj, vänner eller helt själv, en unik körkänsla, en bil som är smidig att manövrera och utrustad med en rad smarta funktioner.

LOUNGE PACK: KUPÉ MED EXTRA KOMFORT

747x322_sièges-confort.jpg

För dig som vill skämma bort dig lite extra kan vi erbjuda detta komfortpaket som innehåller:

- Framsäten med massagefunktion. 
- Passagerarsäte fram med förlängt benstöd som låter dig sträcka ut benen under resan.
- Extra bekväma nackstöd med tre olika inställningar med justerbara sidokuddar som ger extra stöd för huvudet.
- Nedfällbara "flygplansbord" med läslampor på rad 2 så att barnen kan underhålla sig själva under resan.

Lounge Pack är tillgängligt som tillval och är standard på utrustningsnivån Shine.

MJUKA MATERIAL

747x322_matières.jpg

I kupén välkomnas du av varma och mjuka material. Citroën C4 SpaceTourer har en instrumentbräda i ”slush” (mjukbehandlat material) och insidan på dörrarna har behandlats särskilt för att vara mjuka och behagliga att beröra. Dessutom har du ett brett utbud av tyger och skinnmaterial i hög kvalitet att välja på.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Citroën har utformat ett helt program i syfte att göra bilen extra bekväm för både förare och passagerare. CITROËN ADVANCED COMFORT® består av innovativa och smarta tekniska lösningar som gör resan avkopplande för både kropp och själ. Programmet har utformats efter fyra huvudlinjer för att ge en bil med mjuka ytor och en behaglig ljudmiljö, flexibel inredning, lugn och avkopplande atmosfär och smidig, användbar teknik.
Tranche-5.jpg
Habitabilité-Nouveau-C4_Picasso.jpg

MAXIMALT UTRYMME

Behöver du ett stort lastutrymme? Citroën C4 SpaceTourer har tagits fram för att kunna svara mot alla behov du har som förälder, vare sig om det gäller samkörning till barnens träning eller en skidresa till Åre, erbjuds ett generöst och anpassningsbart lastutrymme. Du kan få ett helt plant golv genom att fälla ned sätena på rad 2 under golvet och dessutom kan det främre passagerarsätet fällas ihop för att transportera långa föremål! (beroende på version)

BAGAGEUTRYMME MED HANDSFREE-ÖPPNING

Bagageutrymmet är ett starkt argument för att välja Citroën C4 SpaceTourer. Redan bakluckans design visar på bredd och styrka. Du kommer enkelt åt det generösa lastutrymmet på 537 liter som kan utökas till 630 liter om sätena på rad 2 skjuts framåt.

Förutom motoriserad baklucka har Citroën C4 SpaceTourer utrustats med en handsfreefunktion som gör bilen enkel att lasta även när du har händerna fulla. Du för bara foten framför en sensor under stötfångaren bak för att öppna och stänga bakluckan.
Bagageutrymme_d+m

SMART TEKNIK

Navigation-connectée-Nouveau-C4-Picasso.jpg

Citroën C4 SpaceTourer har fått en ny 7-tums pekskärm med en smidigare meny och kapacitiv pekteknik (som finns på senaste generationens smartphones). Den här nya versionen ger dessutom tillgång till en 12-tumsskärm som är helt oberoende av pekskärmen och optimerad för det nya navigationssystemet.

UPPGRADERAT NAVIGATIONSSYTEM

Ett nytt 3D-navigationssystem med pekskärm där du kan zooma med två fingrar (som på en surfplatta) och få en ännu tydligare vägvisning tack vare de förbättrade kartorna.

För att göra pekmenyerna enklare att hantera och bilen säkrare att köra kan systemet dessutom styras med röstkommandon.

520x293_C4_Picasso_Connect_Nav.jpg

KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

ADAPTIV FARTHÅLLARE MED STOPPFUNKTION*

747x322_C4_Picasso_régulateur-vitesse-adaptatif.jpg

Med hjälp av en radarsensor känner den här typen av farthållare av fordon framför dig och anpassar farten för att hålla önskat säkerhetsavstånd, genom inverkan på bromssystem* och gas. Farthållaren kan även stanna din bil helt om det krävs. Farthållaren fungerar från 30 km/h upp till 180 km/h.

*Stoppfunktionen med inverkan på bromsystemet är endast tillgängligt med motoralternativet BlueHDi 150.

TRÖTTHETSVARNARE

747x322_C4_Picasso_alerte-attention-conducteur.jpg

Det här systemet fungerar i två steg: första gången bilen avviker från körriktningen visas ett meddelande typ ”se upp” tillsammans med en varningssignal. Fjärde gången bilen avviker hörs en starkare varningssignal och meddelandet ”Ta en paus” visas. Systemet tar inte kontroll över några kommandon i bilen för att räta upp den.

Tranche-9_3.jpg

Avåkningsvarnaren är en hjälp mot bristande uppmärksamhet eller ett ögonblick av distraktion vid ratten. Med hjälp av en kamera som läser av vägmarkeringarna korrigerar systemet bilens färdriktning om den är på väg över i en annan körbana utan att blinkersen aktiverats.

747x322_SAM.jpg

Systemet varnar med hjälp av en ljussignal i sidospeglarna om en bil befinner sig i den döda vinkeln. När det aktiverats fungerar systemet automatiskt från 12 km/h. Om systemet är aktiverat och du ändå vill styra åt sidan med blinkersen på kommer systemet att inverka på ratten för att få dig att inte svänga och på så sätt undvika en kollision.

Tranche-9_5.jpg

Ett nödbromssystem som förhindrar att du kör in i fordonet framför. Kameran som sitter upptill på vindrutan upptäcker hinder, t.ex. ett fordon som färdas åt samma håll eller som står stilla. Kamerasensorn fungerar från 5 km/h till maxhastighet och bromsar automatiskt när en risk för kollision upptäcks (om du inte själv kopplar ur funktionen).

Tranche-9_4.jpg

System som läser av hastighetsskyltar och informerar dig om vilken hastighet som gäller via instrumentpanelen. Hastigheten kan sparas som önskad hastighet för farthållare/fartbegränsare. Systemet fungerar oavsett bilens hastighet.

Tranche-9_2.jpg

System som varnar föraren om att bilen riskerar att kollidera med fordonet framför. Systemet fungerar från 30 km/tim, tack vare en radar framtill på bilen, och varnar enbart för fordon som rör sig åt samma håll som din bil och känner inte av fasta föremål. Kollisionsvarnaren kan kopplas in eller ur via pekskärmen.

Top