Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

CITROËN DS BLIR DS AUTOMOBILES

ET CITROËN CRÉA DS…

År 1955 producerar Citroëns verkstäder ett visionärt mästerverk: Citroën DS 19.

Lanserad 1938 på initiativ av Pierre Boulanger för att ersätta Traction Avant på lång sikt, kulminerade VGD-projektet 17 år senare i och med lanseringen av DS 19 i oktober 1955. Tre män var i synnerhet inblandade i designen och utvecklingen av modellen:

  • André Lefèbvre, utbildad flygingenjör
  • Paul Magès, självlärd ingenjör, skaparen av hydrauliken
  • Flaminio Bertone, gormgivare, skulptör och begåvad målare, som tillsammans med sitt team av designers, gav DS sin revolutionära och eleganta stil.

CITROËN DS 19, 21 OCH 23: KONCENTRERAD HÖGTEKNIK

Flera versioner av DS 19 lanserades under 1950-talet. Den första var ID 19 i oktober 1956, följt av godsversionerna och DS 19 Prestige 1958.

DS 19 hade en mycket internationell framgång. Som en symbol för fransk elegans och avantgarde exporterades bilen över hela världen.

2-colonnes-mixte

DS BLIR MAISON DS

Skapandet av DS blir uppenbart
Citroen-DS-.34066.jpg

Officiellt skapas DS varumärke den 1 juni 2014, och blir ett eget märke och får sin höga ambition bekräftad: att belysa fransk lyxkunskap inom bilindustrin.

Den franska bilmärket DS är byggd på ett exceptionell arv, nämligen DS 19 född bara 60 år tidigare. Denna legendariska bil förmedlar värdena för innovation, kvalitet och avantgarde.

"DS, SPIRIT OF AVANT-GARDE "

År 2015 firade varumärket den ursprungliga DS 60 årsdag, och på Genèves Bilmässa avslöjades signaturen "DS AUTOMOBILES, SPIRIT OF AVANT-GARDE", den nya logotypen och DS 5 med den nya DS Wings-frontgrillen.

DS bilar kombinerar i dag enastående stil och teknik, komfort och energi, ädla material och finess.

avant-garde

Citroën DS3 och Citroen DS3 Cabrio återuppfinns och blir DS 3 och DS 3 Cabrio, stiliga och moderna stadsbilar.

DS3-gauche

Otroligt moderna, imponerande och personliga, gjorde Citroën DS3 och Citroën DS3 Cabrio ett intryck så snart de introducerades 2010.

DS3-droite

I 2016 lanserades DS 3 och DS 3 Cabrio. DS-sortimentet är nu komplett och blir helt autonomt och tar bort alla tecken på sitt förhållande till Citroën och bygger en stark egen identitet.

Citroën DS4 återfinner sig själv och blir DS 4

Citroën DS4 presenterades i slutet av 2010 och kombinerade prestanda, exklusiv design och kompakta dimensioner av en kupé med mångsidighet och utrymme.

  • 2015 lanserades DS 4-hatchback och DS 4 Crossback-modellerna:
    DS 4 är premiumbilen som ger trevliga körupplevelser.
    DS 4 Crossback riktar sig till kunder som letar efter "urbana och urbana äventyr"
DS4

Citroën DS5 återuppfinner sig själv och blir DS 5

DS5-gauche

Introducerad under 2011, passade innovativa och visionära Citroën DS5 perfekt med varumärkets signatur "Creative Technology" och erbjöd arkitektonisk självständighet vad gäller stil, känslor och förfining.

DS5-droite

Vid Genèves Bilmässa 2015 gick DS in i en ny era av avantgardes-anda och avslöjade DS 5 - märkets flaggskeppsmodell - med DS-varumärkets identitet, som den nya fronten DS Wings.

Med sin avantgarde-stil, dynamiska prestanda, förfining, uppmärksamhet på detaljer och toppteknologi, har DS 5 alla attribut av dagens och kommande DS-bilar.

Top