Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

CITROËN RACING - ÖVER HUNDRA ÅRS INNOVATION

Under nästan ett sekel har Citroën visat upp sig på spår världen över. Det var under 50-talet som tillverkaren vann sina första stora segrar, och under 80-talet som rallyt verkligen rotade sig i varumärkets DNA.

30 år och 11 VM-titlar senare återvänder vi till mästerskapet med Citroën C3 WRC, det senaste tillskottet i Citroën Racing-teamet.

597x597_avant.jpg

EN MUSKULÖS DESIGN

Citroën C3 WRC visar sina sanna färger vid första anblick genom sin unika design och energi.
Aerodynamiken, förlängningen av karossen, stötfångarna, LED-lamporna, samarbetar tillsammans för att ge för att ge balans, styrka, ökad prestanda och stabilitet vid höga hastigheter.
520x293.jpg

PRESTANDA

Den bakre stötfångaren hjälper till vid att avlägsna jord och snö på löst underlag, och den aerodynamiska enheten, som består av en mindre "spade" och ett övre plan, säkerställer effektiviteten i bidrar därmed till den totala prestandan hos Citroën C3 WRC.FRÅN STADEN
TILL RALLYBANAN

Citroën C3 WRC är den sportiga racing-versionen av Nya Citroën C3. Den ärver dess unika morfologi och dess främre full av karisma... Som vad, med lite övning, kan göra en stadsbil till en racingbil!
.240866.jpg

DEN BÄSTA MOTORN CITROËN SKAPAT

520x293_2.jpg

"Jag tror att jag kan säga att Citroën C3 WRC är utrustad med den mest avancerade motorn vi skapat. Under vårt engagemang i WTCC tog vi ett steg tillbaka från rally, vilket gjorde det möjligt för oss att ta itu med denna utmaning med nya ögon. Regelverken för GRE är strikta, men ger tillräcklig friget att utveckla nya lösningar. Vi har vågat oss på flera tekniska genombrott, som jag naturligtvis inte avslöjar i detalj! Vi är stolta över vårt arbete, speciellt i minskningen av friktion. Det är särskilt glädjande att dessa framsteg kommer avspeglas på alla Citroën-bilar en dag."

Patrice Davesne, Motorchef

Top