1800x681-Hypnos.jpg

Konceptbilen HYPNOS


HYPNOS

KREATIVITET OCH TEKNIKER

Hypnos är en elegant och distinkt crossover-bil med en rad olika kreativa tekniker som förenar prestanda med respekt för miljön och bjuder passagerarna på subtila men imponerande motorupplevelser.

INNOVATIVA OCH ELEGANTA KAROSSLINJER

Hypnos uttrycker elegans och styrka utöver det vanliga med sina dynamiska, skulpterade linjer som är både strama och böljande, till exempel genom:

  • markerade hjulhus
  • stramt ritad motorhuv 
  • förhöjd midjelinje.

Hypnos slimmade exteriör framträder ännu tydligare genom karosseriets lysande djupgrå färg, som varierar i intensitet beroende på ljuset.

Konceptbilen Citroën Hypnos - Innovativa, eleganta karosslinjer

INNOVATIV ARKITEKTUR

Tillgänglighet

Konceptbilen Citroën Hypnos - Tillgänglighet

De bakhängda dörrarna gör det enklare att kliva i och ur bilen, medan bakluckan ger obegränsad tillgång till bagageutrymmet.
De öppningsbara panelerna är estetiskt tilltalande, men gör också bilen mer funktionell och understryker dess identitet som ett fordon för långresor

Kupé

Konceptbilen Citroën Hypnos - Kupé

Passagerardelen rymmer fyra säten bestående av prismaformade komponenter som kan fyllas och tömmas på luft om en passagerare vill få massage på den övre eller nedre delen av ryggen. De är placerade enligt en unik layout på båda sidor om spiralen i mitten. 

KREATIV INTERIÖR

Konceptbilen Citroën Hypnos - Kreativ interiör

De regnbågsfärgade tonerna i inredningen bryter av dramatiskt mot det mörkgrå karosseriet.
I den sofistikerade kupén återfinns högkvalitativa material som läder och borstad aluminium, vilket skapar en känsla av optimal komfort som bekräftar Hypnos status som en exceptionell bil.

VERKLIGA KÖRUPPLEVELSER

Överturbofunktion

Konceptbilen Citroën Hypnos - Överturbofunktion

Om föraren sätter ena foten på gaspedalen aktiveras överturbofunktionen, som kombinerar vridmomentet från förbränningsmotorn och den eldrivna motorn. Hypnos kan då accelerera från 0 till 100 km/h på 9,4 sekunder och färdas 1 000 m från stillastående start på 31 sekunder.

Hydraulisk fjädring

Konceptbilen Citroën Hypnos - Hydraulisk fjädring

Hypnos är utrustad med hydraulisk fjädring av tredje generationen. Tekniken kombinerar de högsta standarderna inom passagerarkomfort med en helt ny typ av körupplevelse.

4x4

Konceptbilen Citroën Hypnos - 4x4

I situationer med dåligt grepp eller vid tuff hantering växlar bilen till läget för fyrhjulsdrift med hjälp av den eldrivna motorn längst bak. Det här förbättrar bilens dragkraft och säkerställer att Hypnos presterar optimalt på alla typer av väglag.

DIESELBASERAD HYBRIDTEKNIK

Hypnos intelligenta design kombinerar en tvåliters HDi DPFS-dieselmotor som utvecklar 200 bhp med en sexväxlad elektronisk växellåda och en eldriven motor på bakaxeln som utvecklar 50 bhp.

En bil med noll utsläpp

Konceptbilen Citroën Hypnos - En bil med noll utsläpp

Med sin dieselbaserade hybridteknik visar Hypnos respekt för miljön – i synnerhet i det helelektriska ZEV-läget (Zero Emission Vehicle).

Stopp och start

Konceptbilen Citroën Hypnos - Stopp och start

Hypnos har även utrustats med en högeffektsteknik för stop och start som stänger av motorn vid trafikstockningar eller när bilen stannar (förbrukning på 4,5 l/100 km under en kombinerad cykel med CO2-utsläpp motsvarande 120 g/km).

Top