1800x681_12-v2.jpg

Konceptbilen LACOSTE


CITROËN LACOSTE

SPONTAN, TILLBAKALUTAD OCH SOFISTIKERAD

Ren, enkel och tillbakalutad utan att det går ut över den sofistikerade stilen – Citroën Lacoste tar ännu ett steg närmare framtidens bil: ett fordon som ska sätta stopp för mantrat ”aldrig nog” som ofta präglar bilindustrin.

TVÅ NAMN, EN VISION

Två namn, Citroën och Lacoste, och en gemensam vision: att främja mod, kreativitet och optimism.
Den här konceptbilen är lika utpräglat Citroën som typiskt Lacoste. Den har skapats i mötet mellan bilen och modets och sportens värld och bär på flera referenser till de båda sistnämnda sektorerna.

Konceptbilen Citroën Lacoste - Två namn, en vision

Karosslinjer

Konceptbilen Citroën Lacoste - Karosslinjer

Trendigt minimalistisk och elegant tillbakalutad med en annorlunda, sportig design, hög midjelinje och utbuktande, mönstrade vingar, minimalt överhäng och golfbollsliknande hjul som sitter längst ut i hörnen av karossen.

Förhöjd verklighet

Konceptbilen Citroën Lacoste - Förhöjd verklighet

Bilen utforskar på sitt eget sätt det moderna begreppet förhöjd verklighet, där perceptionen förbättras och sinnena skärps.

TILLRÄCKLIGA PRESTANDA

Konceptbilen Citroën Lacoste behöver ingen stor motor för att leverera häftiga körupplevelser.
Den har en reaktionssnabb, ekonomisk och miljövänlig trecylindrig motor som ger mer än tillräckligt med kraft för att driva ett fordon av den här storleken och vikten.
Motorn stämmer perfekt med hela tillvägagångssättet bakom konceptbilen Citroën Lacoste och med inriktningen på det väsentliga.

737x414_16.jpg

GENERÖS OCH LEKFULL INREDNING

Inredningen lyfter fram bilens enkla, eleganta och lekfulla personlighet, med tonvikt på traditionella färger som vit och mörkblå och ljusgula detaljer.

Tillgänglighet

747x322_14.jpg

Enklare än så här blir det knappast att sätta sig i en bil – dörrarna har bytts ut mot breda utskärningar som harmonierar perfekt med karossdesignen.

Förvaring

Konceptbilen Citroën Lacoste - Förvaring

I kupén finns ett flertal förvaringslådor som gör resan bekväm, diskret placerade under instrumentpanelens båda ändar och i de två odelade sätena.  Sätena är stoppade i vit bomullspiké, och väven påminner om tyget i Lacostes berömda polotröjor.

KREATIV TEKNIK

Instrumentpanelen

Konceptbilen Citroën Lacoste - Instrumentpanelen

Instrumentpanelens front blir en skärm där körinformation visas med förstorade pixlar.  Bakom det barnsliga uttrycket döljer sig avancerade tekniker

Strålkastare

Konceptbilen Citroën Lacoste - Strålkastare

Strålkastarna är så diskreta att de nästan inte syns när de är släckta där de sitter dolda under bilens mörkblå karosseri. Designen förvandlar belysningen till ett magiskt spektakel.

Top