1800x681_concept-car-citroen-revolte

Konceptbilen REVOLTE


REVOLTE

GLAMOURÖS, ÄVENTYRLIG OCH FULLADDAD

Revolte är en kompakt, ultra-chic stadsbil. Den kombinerar lyx med en lagom dos fräckhet och blickar samtidigt framåt med sin inkopplingsbara kedja i hybriddrivning.

ETT ARV AV GRÄNSÖVERSKRIDANDE DESIGN

Konceptbilen Citroën Revolte - Ett arv av gränsöverskridande design

Den moderna sidan hos Revolt kommer till uttryck genom en provokativ design med inspiration från en av dess mest berömda föregångare: 2CV. Som normbrytare av naturen ifrågasätter dock REVOLTE samtliga lagar från 2CV och prövar systematiskt alla de värden som skapat legenden.

DYNAMISKA LINJER

Med sina kraftfulla linjer, kompakta dimensioner och skulpterade sidor bryter Revolte mot alla vedertagna koder för lyxbilar.  Den moderna designen för tankarna till lyxbilar för högt uppsatta personer. Revolte är en kompakt bil med tydligt fokus på pigga och reaktionssnabba prestanda. Med sin låga kaross står Revolte stadigt på sina fyra hjul och gör stadskörningen till en enkel sak

Konceptbilen Citroën Revolte - Dynamiska linjer

DJÄRV DESIGN

Konceptbilen Citroën Revolte - Vågad design

Designidén bakom konceptbilen Revolte innefattar referenser långt ifrån de som vanligtvis förknippas med bilar.
Med tydligt markerade hjulhus, välvd motorhuv och skulpterade sidor liknar Revolte ett slimmat muskelknippe redo för attack.
Karosseriet bryter mot vedertagna koder för lyxbilar och låter sig draperas i en intensiv och självlysande violett nyans.

LYXIG KUPÉ

En lounge för tre

Konceptbilen Citroën Revolte - En lounge för tre

Arkitekturen för Revolte är helt ny för den här typen av fordon, med originella och distinkta former
Kupén rymmer tre platser och har utformats för att likna en lounge, med proportioner som för tankarna till vanlig heminredning

Schäslongliknande soffa

Konceptbilen Citroën Revolte - Schäslongliknande soffa

I passagerardelen finns en schäslongliknande soffa i i en modern design, vars böljande linjer präglar hela den bakre delen och det utrymme som vanligtvis är avsett för en passagerare i framsätet. Passageraren som sitter i det bakre utrymmet kan sträcka ut sina ben och njuta av den hemtrevliga men samtidigt lyxiga känslan.

MODIGA FÄRGER OCH MATERIAL

De bakhängda dörrarna på Revolte gör det enkelt att sätta sig i kupén och avslöjar en flerfärgad interiör som liknar en makeup-låda, med:

  • vävt svart läder,
  • tjock karmosin-sammet,
  • glänsande aluminium.

Borta är traditionella material som trä och de vanliga färgerna. Stämningen inuti Revolte ska förmedla djärvhet och en känsla av lyx.

Konceptbilen Citroën Lacoste - Modiga färger och material

INTELLIGENTA TEKNIKER

Synen på innovation i REVOLTE återspeglar dess tolkning av lyx.
Konceptbilen Citroën Revolte - Pekskärm

Pekskärmen i Revoltes kupé har ett hölje i kristall. De hantverksskickligt framställda, djupröda kristallerna får skärmen att bokstavligen projiceras in i kupén, samtidigt som de återcirkulerar luften 

Konceptbilen Citroën Revolte - Baksäte

Det smakfulla och eleganta baksätet i Revolte är inte bara en utsökt uppvisning i snygg design. Det rymmer dessutom konceptbilens batterier.

Konceptbilen Citroën Revolte - Motorhuv

Bilens motorhuv är täckt av solceller som förser funktionerna för invändig komfort med energi, även när bilen står still. Därmed behöver inte batterierna användas i onödan.

Konceptbilen Citroën Revolte - Glasform

I frampartiet dras betraktarens blick till en välvd glasform som understryker grillens linjer. Glaset är genomskinligt och bakgrundsbelyst och framhäver Citroën-vinklarna maximalt

EN MODERN AKTIVIST

Revoltes moderna och sofistikerade karaktär återspeglas även i form av den hybridbaserade plugin-kraftöverföringen, som kännetecknas av:

  • en traditionell förbränningsmotor med begränsad kapacitet i kombination med en elektrisk motor, båda med kapacitet att driva hjulen
  • möjligheten att köra i helelektriskt ZEV-läge (Zero Emission Vehicle), dvs. utan CO2-utsläpp
  • en batteriladdningsfunktion som förser elmotorn med energi.
Konceptbilen Citroën Revolte - En modern aktivist
Top