COVID19-information

LÄS MER

EN NY GENERATION BRÄNSLEEFFEKTIVA BILAR

Citroën är idag ledande i Europa på att bygga bränsleeffektiva bilar. Faktum är att vi, per 2017, har tredje lägst genomsnittsutsläpp av koldioxid i världen på 105,5 g/km, att jämföra med branschgenomsnittet 118,1 g/km (Källa: JATO Dynamics Limited). Ett betyg på detta bränsleeffektivitet-fokus är att vi på den svenska marknaden kan erbjuda hela 21 st bränsleeffektiva motorer. Vare sig du letar efter en mindre bil som Citroën C3 eller en stor familjebil för sju personer som Citroën Grand C4 Spacetourer, har vi en bil som passar dig. I vår prislista kan du se exakt vilka modeller vi erbjuder med bränsleeffektiva motorer.

 


FÖRDELAR MED MILJÖBILAR

 • Minskad miljöpåverkan
 • Låga ägandekostnader
 • Tystare motorer

MILJÖTEKNIKEN SOM GÖR DET OMÖJLIGA MÖJLIGT

Arbetet med att minska avtrycket på miljön och bränsleeffektiviteten i våra bilar är fortlöpande och tar aldrig slut både för våra bensin och dieselmotorer. Redan år 1999, 11 år innan partikelfiltret för dieselbilar blev europeisk standard med Euro5 och lagstadgat använde sig Citroën av tekniken för att minska utsläpp av oönskade partiklar. I dag har Citroën kommit ännu längre i utvecklingen och är ledande i avgasreningsteknik. Redan 2013 – två år innan utsläppsstandarden Euro6 blev lagkrav kunde Citroën lansera de första modellerna med BlueHDi som uppfyllde den nya standarden. Idag är alla våra dieselbilar utrustade med den senaste motorgenerationen BlueHDi som minskar utsläppet av de uppmärksammade kväveoxiderna (NOx) med upp till 90 procent!

VÅRA NYA MOTORER ÄR MINDRE OCH STARKARE

Den senaste generationens motorer från Citroën (BlueHDi -diesel och PureTech -bensin), har minskad cylindervolym, men mer kraft. Undrar du hur det är möjligt? Svaret finns i de två teknikerna direktinsprutning och turboladdning. Direktinsprutning ger motorernas förbränningskammare en exakt och konsekvent luft-bränsleblandning, medan turboladdningen skapar en rakare effektkurva med jämnare acceleration. Mindre, bränslesnålare motorer ger lägre bränslekostnader och lägre inköpskostnad vilket minskar den totala ägandekostnaden. Citroëns PureTech motor har för fjärde året i rad vunnit i sin klass i International Engine of the Year Awards. 

Läs mer om Puretech här.

CITROËN TAR KLIMATET PÅ ALLVAR

Citroën är först att godkänna det 100% fossilfria och förnybara bränslet HVO100. Godkännandet gäller på alla Citroëns Euro5 och Euro6 dieselmotorer för både personbilar och lätta lastbilar. HVO blandas idag redan in i den vanliga dieseln på de flesta mackar, men i ren form har den i princip bara använts till tung trafik. 

Läs mer om HVO100 och dess fördelar här.

BlueHDi Diesel

1800x681_citroen-motorisations-bluehdi

Fördelar med BlueHDI:

 • Minskar kväveoxider med upp till 90%
 • 15% lägre koldioxidutsläpp jämfört med bensin-motorer
 • 20% högre bränsleeffektivitet jämfört med bensin-motorer
 • Turbo-aggregat för ökad prestanda när det behövs

PureTech Bensin

1800x681_citroen-motorisations-puretech

Fördelar PureTech:

 1. Downsized, 3 cylindriga motorer med ökad effekt
 2. 25% lägre förbrukning & CO2-utsläpp jämfört med föregående generation
 3. Turbo-aggregat för ökad prestanda när det behövs
 4. Vinnare i International Engine of the Year Awards
Top