Vilken familjebil hör hemma på era semesterbilder?

Den optimala familjebilen ska tillgodose många behov. Först och främst måste den ha löjligt gott om utrymme; barn tar plats och så ska det vara. Komforten ska hålla hela familjen nöjd, både under vardagsskjutsen till fotbollen och heldagsresan till sommarstugan.

 

Och på tal om de där långa resorna, visst hjälper en bränslesnål bil till med att dryga ut matkassan? Säkerheten blir extra viktig när man har barnen i baksätet – och det blir även funktioner som att kunna strömma musik via bluetooth genom vårt infotainment system. Sist men inte minst vill man förstås ha allt annat som man letar efter i en ny bil: kraft, stil och användbar teknik.

 

Citroëns familjebilar passar de flesta, oavsett behov eller budget. Ta en titt på våra mest populära modeller. Vare sig ni väntar ert första eller ert femte barn har vi bilen som kommer att ta er på nya äventyr i många år framöver.   

747x322_barres_toit_Grand_C4_Picasso.jpg

Citroën Grand C4 Spacetourer, från 229 900 kr

Andra generationens Citroën Grand C4 Spacetourer är, om vi får säga det själva, marknadens bästa familjebil. Denna 7-sitsare ger utrymme för den större familjen utan att göra det svårt att hitta parkeringsplats . Trots den rymliga interiören är Citroën Grand C4 Spacetourer nämligen en modern kombi med kompakta yttermått – den är till exempel kortare än Volvo V70.
Familjebilar-Citroën

Citroën Grand C4 Spacetourer är den moderna kombin, som anpassar sig efter din familjs behov! Den kombinerar miljöbilsklassade motorer och fantastisk komfort med en smart och flexibel interiör. Tack vare tre lika breda baksäten får du t.ex. plats med tre bilbarnstolar i bredd, eller två bilbarnstolar och en vuxen bekvämt bredvid. Varje stol på rad två har dessutom Isofix-fästen som standard.

 

Alla funktioner i bilen som klimatanläggning, ljud, navigation etc. styrs enkelt via en pekskärm och dina val visas sedan på den stora 12-tums instrumentskärmen ovanför. Smarta funktioner är tex streaming av musik från mobilen, handsfree-uppkoppling av mobilsamtal, farthållare samt hastighetsbegränsare. För att underlätta vid mathandling och hämtning av barnen på dagis då du ofta har händerna fulla och inte kan få fram nyckeln, så är nyckelfri upplåsning och elstyrd baklucka smarta tillval.

 

När mormor eller bonusbarnen ska åka med fäller du enkelt upp en tredje stolsrad ur golvet i bagageutrymmet för att få plats med sju personer i bilen. Perfekt för samåkning när barnen, barnens kompisar och kompisarnas hockeytrunkar. Lika lätt är det att fälla ned sätena i golvet igen och du får ett plant lastutrymme längst bak. En mer barnvänlig (eller föräldravänlig) bil är svår att hitta.

Vill du få tips och idéer på att välja familjebil eller bara smarta tips på saker som underlättar vardagen med bilen, gå till familjebilskollen


Läs mer om Citroën Grand C4 Spacetourer

Citroën C4 Spacetourer, från 219 900 kr

I en Citroën C4 Spacetourer blir det inga fler bråk om vem som måste sitta i mitten. I baksätet finns tre individuella baksäten som alla är lika breda och har ISOFIX-barnstolsfästen. Samtliga säten kan lutas bekvämt och skjutas både framåt och bakåt. Med en panoramavindruta på två kvadratmeter, stora sidorutor fram och ett glasat panoramataket får alla passagerare dessutom en ojämförlig utsikt – var de än sitter. 

Bagageutrymmet i Citroën C4 Spacetourer är det största i sin kategori med en volym på 537 liter, eller upp till 630 liter när bilens baksäten skjuts fram. Här blir det inga problem att packa in allt som krävs för en campinghelg eller en dagstripp till skidbacken. När större objekt behöver fraktas kan passagerarsätena fällas ihop för att på så sätt frigöra ett 2,5 meter långt lastningsutrymme. 

Med Citroën C4 Spacetourer kan du dessutom ta barnen på en spontantur med gott ekonomi- och miljösamvete. De lätta motorerna med extra hög prestanda har tagits fram för att uppfylla krav på bensinsnålhet och lägre utsläpp av föroreningar. Dieselmotorn med BlueHDi-teknik garanterar turer med utsläpp på så lite som 100 g/km. Bensinmotorn PureTech 130 S&S i Citroën C4 Spacetourer har utsetts till Engine Of The Year 2015, 2016, 2017 och 2018(!) med utsläpp på drygt 115 g/km.

 

Läs mer om Citroën C4 Spacetourer här.

17K48

Berlingo Multispace, från 189 900 kr

Citroën Berlingo Multispace gör verkligen skäl för namnet – det är svårt att hitta en bil med lika smarta förvaringslösningar. Väl fördelade över hela kupén finns en mängd förvaringsutrymmen som rymmer upp till 170 liter, beroende på tillval. Med tillvalet Modutop får du en takhylla som löper längs hela bilens bredd och gör plats för allt som håller barnen nöjda på resan, vare sig det är surfplattan eller favoritgosedjuret. För större packning kan Berlingo Multispace skryta med ett bagageutrymme på 675 liter, som kan utökas till hela 3 000 liter om bilens baksäten tas bort.

Citroën Berlingo Multispace har många smarta säkerhetsfunktioner som till exempel Grip Control, ett avancerat antisladdsystem som optimerar drivkraften vid svåra vägförhållanden finns som standard på XTR. En annan nyhet är det automatiska nödbromssystemet Active City Brake som förhindrar kollisioner i låga hastigheter. Vid hastigheter under 30 km/h känner en lasersensor bakom vindrutan av riskfyllda situationer och kommunicerar dem till färddatorn, som aktiverar den automatiska nödbromsen om det krävs. När det är full fart inuti bilen kan det vara bra att ha ett par extra ögon utanför den.

 

Läs mer om Berlingo Multispace här.

Berlingo_Multispace_Confort
Top