COVID19-information

LÄS MER
Herobanner_CL.19.006.008_1250X400

Ami One Concept

FÖDD CITROËN

Alltsedan 1919 har Citroëns historia präglats av förmåga att vara med sin tid och gärna ligga lite före den när det gällt att skapa okonventionella och revolutionerande fordon som idag uppnått status av ikoner. Vid bilutställningen i Genève visar Citroën sin vision av urban mobilitet.

Citroën Ami One Concept är Citroëns syn på frihet i citytrafiken:

#LibertyEleciCityMobility! Den förenar fördelarna med 100 % eldrift med en personlig, tuff och färgstark design och okomplicerad hantering. Praktisk naturligtvis och med högsta betyg i komfort.

Ami One Concept följer i fotspåren efter 2 CV och är lätt anpassningsbar efter alla typer av brukande där man på menyn ”à la carte” kan välja allt ifrån car sharing till hyresförfarande. Ami One Concept står för rörelsefrihet och har förutsättningarna att bli en urban och populär ikon.

Unique1_CL.18.051.004_747X400

Ami One Concept är i det närmaste kubformad med kompakta yttermått (2,5 meter lång, 1,5 meter bred och 1,5 meter hög). Den är gjord för stadstrafik men ger ändå ett bra skydd för de åkande. Karaktärsenliga Airbumps® ingår i den speciella färgen Out of the Blue.

Unique2_CL.18.051.007_747X400

Ami One Concept är ett modernt fordon med uttrycksfullt frontparti som pryds av en elegant Y-formad ljussignatur inspirerad av CXperience Concept. Varselljuset och blinkers uppvisar finess och elegans genom sin flytande struktur. Karossens färg har inspirerats av kultfilmen A Clockwork Orange och den tredimensionella logotypen på den svartlackerade ytan i fronten drar lätt blickarna till sig.

Ami One Concept har allt som behövs för att bli populär i city. Ett stadsfordon med slående design, intelligent och ekonomiskt och som ger nya möjligheter genom sina symmetriska detaljer. Detta omfattar identiska dörrar på höger och vänster sida vilket resulterar i olika öppningsriktning. Bakhängd på förarsidan för lättare insteg och framhängd på passagerarplats för ökad säkerhet. Stötfångarna är identiska och skärmarna utbytbara diagonalt; instrumentbrädans högra och vänstra del är identiska, varselljus och bakljus är utbytbara med varandra. Varje del av karossen är robust, lätt att sätta samman och av hög kvalitet.

En annan specifik utrustningsdetalj är det öppningsbara taket. Det antracitgrå canvastaket kan öppnas och stängas med ett enkelt handgrepp genom att använda en blå rem och en tryckknapp.

FÖDD FRI

Med detta unika och urbana fordon gör Citroën individuell transport möjlig i stadskärnan. Ami One Concept är ämnad för kunden i staden, med eller utan körkort, som tycker om märket lika mycket som de älskar rörelsefriheten som ett eget fordon ger.

SansPermis_CL.18.19.006.013

100Electric_CL.19.006.009_1500X500

Ami One Concept är 100 % elektrisk och laddas lätt på två timmar. Det har en toppfart på 45 km/h utan CO2-utsläpp och en räckvidd på 100 km vilket gör den idealisk för urbana resor.

Tyst men ändå säker. Ami One Concept är utrustad med sin egen ljudsignatur utvecklad av Start-Rec i samarbete med Citroën. Ljudet som alstras av Ami One Concept avspeglar dess personlighet. Ljudet är analogt och långt ifrån den digitala ljudkliché som ofta förknippas med en robot. Ljudet uppfyller också de europeiska normerna som trädde i kraft den 1 januari 2019. Av säkerhetsskäl måste alla elfordon numera sända ut ett artificiellt ljud vid låg fart för att varna gångtrafikanter.

FÖDD SMART

Ami One Concept är ett till 100 % uppkopplat stadsfordon där en smartphone är en viktig del i dess hantering, vilket också gör användningen enkel och avkopplande. Man låser upp dörren med hjälp av sin smartphone och väl inne i bilen placerar man telefonen på instrumentbrädan för trådlös laddning. Informationen från smartphone visas nu på en head-up-display och dialogen mellan Ami One Concept och föraren kan börja. Personliga appar och en mängd tjänster är nu tillgängliga för de åkande. Ami One Concept har två knappar på ratten: En för att kontakta assistans och en för tillgång till en app-meny.

Digital_CL.19.006.012_747X400

Ami One Concept går ett steg vidare och föreslår nya synsätt för ägande. Citroën gör det lättare för kunderna och erbjuder car sharing eller hyresförfarande tillsamman med andra tjänster som laddning och parkering, allt via en lämplig app. Målsättningen är att tillmötesgå kundens alla transportbehov utgående ifrån hur de ser ut (tillfälligt eller regelbundet, med familj eller vänner, individuellt eller tillsammans). Car sharing eller hyresförfarande kan anpassas efter varje enskild persons behov vare sig det gäller fem minuter, fem timmar eller fem dagar. Längre hyresperioder är också möjliga med långtidsleasing på upp till fem år.

Pratique1_CL.18.051.012_747X400

Interiören är rymlig och funktionell. Förarens och passagerarens säten är asymmetriskt placerade för att ge mer utrymme i axelhöjd. Lastutrymmena är smart utformade för att utnyttja platsen optimalt.

Pratique2_CL.19.051.010_747X400

På passagerarsidan finns ett utrymme för en kabinväska eller handväska. Baktill finns plats för bagage och utöver bakluckan är bagageutrymmet tillgängligt genom att förarstolens ryggstöd fälls ned. Här finns också en säkerhetsbox med reflexväst och varningstriangel.

Top