COVID19-information

LÄS MER
1440x545_1.jpg

CITROËN CXPERIENCE

Bilen avslöjades exklusivt en månad före Paris Motor Show, CXPERIENCE Concept belyser varumärkets löfte i det större halvkombi-segmentet. Med sin tydliga kaross presenterar detta nya och spännande koncept fördelarna med Citroën Advanced Comfort®.

 

HORISONTELLA LINJER

Den innovativa halvkombin är 4,85m lång och 2m bred. Det mycket låga taket (endast 1,37m) och de korta överhängen (3m hjulbas) bidrar till CXPERIENCE Concepts flytande linjer. Den svepande "Mizuiro" karossen ger ett modernt och avslappnat intryck som kröntes med 22-tums hjul.

Fronten visar konceptbilens rena linjer med en originell ljussignatur som uttrycker ett nytag på strålkastarsignaturen som blivit en stor del av Citroëns identitet. Andra attribut av CXPERIENCE Concept inkluderar en slät front med en speciell grill. Chevronerna tydliggör fordonets bredd genom de kromdetaljer som går hela vägen ut till strålkastarna.

 

Det V-formade strålkastarna (DRL) ger bilen ett högteknologiskt utseende och består av 3mm tunna remsor med indikatorerna elegant placerade bredvid. Längre nedåt är ljussignaturen fulländad med hjälp av tre LED-strålkastare, placerade på vardera sidan av fordonet. För bättre effektivitet är de kontrollerade luftintagen integrerade i fronten. Mobila klaffar, som är avsedda för att öppna och stängas, är placerade på vardera sida av bilen och bidrar till en aerodynamisk prestanda på vägen samtidigt som de förenklar manövreringen.

SAMTIDA INTERIÖR INSPIRATION

608x262_1.jpg

-

Vid sidan av den singel-ekrade ratten, en flirt till varumärkets historia, är den flytande instrumentpanelen med horisontell design. Den har ett tredimensionellt utseende, med en skulpterad rörformad detalj som sträcker sig från höger bakdörr till vänster bakdörr i ett enda stycke. Detta förstärker det omedelbara intrycket av utrymme och ljus.SÄTESDESIGN

608x262_2.jpg

-

Betydande fokus placerades på utformningen av sätena, som är klädda i ett effektfullt tyg. Ryggstöden har en elegant ljus nyans av valnötsträ, liknande instrumentbrädan. Inbyggda dörrpaneler är gjorda av högkvalitativa material, som är utformade för att efterlikna alkover. De innehåller även havsgrönt tyg som matchar bilens exteriöra färg och kontraster med inredning.597x597_3.jpg

Välbefinnande i kropp
och sinne

Helt fokuserad på passagerarnas välbefinnande, ger den här stora exekutiva halvkombin ett intryck av omedelbar och intensiv komfort för både förare och passagerare.

Citroën Advanced Comfort® var grunden för utformningen av CXPERIENCE Concept, vilket visar hur Citroën levererar högre komfort från dess moderna vision och kompetens inom design. CXPERIENCE Concept är utformad som en riktig "puppa" och filtrerar ut omvärlden tillsammans med stötar och hål i vägen och använder progressive hydraulic cushion. Denna exklusiva Citroën-teknik förbättrar komforten avsevärt oberoende av bristerna i vägen, vilket garanterar enastående körkomfort.

Betoningen på ljus, en annan del av Citroën Advanced Comfort®, bidrar också till känslan av välbefinnande ombord. Med breda fönster och två soltak som sträcker sig hela bilens längd bidrar ljuset och luftrenaren också till att göra bilen till en plats för "Feel Good”. För att säkerställa en lugn och säker upplevelse på vägen, är användbar körinformation projicerad i förarens synfält på en bred head-up display.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Komfort är ett koncept som alltid har varit nära kopplat till Citroën och "Citroën-komfort" har blivit ett sant signum för varumärket. Idag har detta koncept blivit en del av ett bredare tillvägagångssätt med en rad kriterier, inklusive ljusstyrka, utrymme, ergonomi och uppkoppling. Alla dessa kriterier bidrar till välbefinnande i kropp och sinne samtidigt som de uppmuntrar till att dela erfarenheter ombord på CXPERIENCE Concept.
597x597_4.jpg

Mer delning

608x262_6.jpg

.

Citroën CXPERIENCE Concept bil är välkomnande och bekväm samtidigt som den är uppkopplad. Med ett intuitivt gränssnitt för människa-maskin som är utformat för att ge samspelet mellan digitala världar för förare och passagerare, är den senaste intelligenta tekniken simpel och enkel att använda.

Den 19-tums rektangulära pekskärmen är i huvudfokus på instrumentbrädan och centralkonsolen som används för att styra funktioner såsom luftkonditionering, körhjälpmedel, navigering och mediakällor. Pekskärmen är uppdelad i flera delar, med tonvikt på föraren liksom passageraren. Skärmen kan konfigureras i 1/3 - 2/3 eller 2/3 - 1/3 alternativt i helskärmsläge, beroende på önskad upplevelse.

Hybridteknologi

-

Arkitekturen i CXPERIENCE Concept är briljant och unik. Den 8-växlade elektriska växellådan är placerad mellan förbränningsmotorn och elmotorn. Ett kompakt batteri är placerat under kabinen för att leverera el till bakaxeln. Detta garanterar både passagerarutrymme och bagagekapacitet.

 

Tyngdpunkten på intelligent teknik kan också ses i valet av en plug-in hybridlösning för en avslappnad körning. En riktig inbjudan till att resa, CXPERIENCE Concept har en plug-in hybrid drivlina med effektiv prestanda, kraft och mångsidighet.

 

CXPERIENCE Concept levererar enastående dynamisk prestanda med en bensinmotor som utvecklar mellan 150 och 200 hk och upp till 80 kW ytterligare kraft från elmotorn. CXPERIENCE Concept kan köras på enbart eldrift i städer (ZEV-Zero Emissions Vehicle) där den har en räckvidd på 60 km.

520x293_5.jpg
Top