COVID19-information

LÄS MER


C4 Cactus är en halvkombi och har omarbetats i stor utsträckning för att ta steget in i världen av halvkombi-modeller vad gäller teknik och motoralternativ, utan att förlora sin unika karaktär och höga komfort. C4 Cactus är den första modellen med den innovativa fjädringen Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC och sätena Advanced Comfort, vilket gör C4 Cactus till klassledande inom komfort.

.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

UTVÄNDIG DESIGN

Citroën C4 Cactus tillför något nytt i klassen halvkombi med sin moderna och originella stil. Den stilrena, enhetliga designen understryker bilens mjuka linjer och framhäver detaljerna, som är så karaktäristiska för Citroën – Airbumps® på de nedre dörrstyckena, stora glasade ytor, taket med sin ”svävande” designeffekt, fronten med strålkastare i två rader och bakpartiet med sin breda LED-ljussignatur med 3D-effekt.

C4 Cactus ger dig inte mindre än 22 olika utseendealternativ exteriört, med 9 karossfärger att välja mellan och 3 färgpaket* med färgade detaljer.


* Färgpaket är ett tillval.

EN ULTRA-KOMFORTABEL HALVKOMBI

Citroën C4 Cactus halvkombi är en viktig milstolpe inom programmet Citroën Advanced Comfort® eftersom det är den första modellen i Europa med fjädringstypen Progressive Hydraulic Cushions™ (PHC) och först med Advanced Comfort-säten, som är ett säte med olika lager med olika densitet på stoppning - utvecklat för optimal sittkomfort.
C4_Cactus_Int_Av_Gris_Paysage

En unik karaktär och en djärv design

Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré sur la jetée

Citroën C4 Cactus har en organisk design med genomtänkta detaljer som understryker vilket märke som designat den. Den kommer garanterat att vända huvuden på gatan och ge dig frågor vid macken. Nedan listar vi ett urval detaljer från C4 Cactus Halvkombi:

 

  • Ett till synes svävande tak vilande på glasade ytor
  • En  dynamisk profil som framhävs av mindre Airbumps längst ner på dörrarna och hjulhusskydd som ger ett karftfullt uttryck och ett effektivt skydd.
  • Kompakt storlek och bred hjulbas ger rörlighet både på vägen och för trånga fickparkeringar, samt ett väl tilltaget utrymme för alla passagerare

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Den breddade fronten har LED-varselljus som fungerar som en förlängning av de utsträckta citroënvinklarna. De avsmalnande strålkastarna framhävs av blanka, svarta detaljer och en stötfångare i samma färg som karossen ger extra dynamik.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

Designen av bakpartiet skvallrar om bilens position i halvkombiklassen, en smart utformning som ger maximalt och praktiskt bagageutrymme. De släta, rena linjerna framhävs av de smala, fint utformade LED-bakljusen med 3D-effekt, som får bilen att se bredare ut och bidrar till det uppfriskande utseendet.

Valfrihet och Elegans

600x268-New-C4-Cactus-4-Pack-Colors

C4 Cactus har 27 exteriöra anpassningskombinationer, med:

  • 9 karossfärger.
  • 3 Color Packs: svart (standard), vit och rött. Dessa väl avvägda färgstänk kontrasterar karossfärgen och framhäver diskret de Airbumps® som finns på den nedre delen av framdörrarna och nedre delen av den främre stötfångaren.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue CAC

C4 Cactus halvkombi är en viktig etapp för komfortprogrammet Citroën Advanced Comfort® där vi med denna bil blir först i Europa med fjädring Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC (progressiva, hydrauliska fjädringskuddar) och först i världen med sätena Advanced Comfort®. Detta tillsammans med flera andra komforthöjande detaljer ger en helhetskomfort som överträffar tidigare standard för Citroën.

FJÄDRING MED PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHIONS™ (PHC)

Trogen sitt ursprung fortsätter Citroën att tänka nytt för att förbättra komforten i sina bilar. Progressive Hydraulic Cushions™ är en världsunik teknik som filtrerar bort och absorberar både stora och små ojämnheter i vägbanan och ger dig en känsla av att sväva fram över vägen, samtidigt som den garanterar en fantastisk väghållning, dynamisk körning och exakt styrning. Principen bakom den nya tekniken är genial. Till skillnad från traditionell fjädring, som består av stötdämpare, fjäder och mekaniska fjädringsstopp har den nya fjädringen, som tagits fram av Citroën, dessutom ett system med hydrauliska stopp, en för kompression och en för returfjädring.

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue
Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

ADVANCED COMFORT®-SÄTEN (TILLVAL)

C4_Cactus_Int_AV_Rouge

Den innovativa utformningen, där skumgummi med hög densitet inne i sätet kombineras med strukturerat, tjockt skumgummi närmare ytan, gör att du sitter mjukt och stadigt på samma gång.

747x322_New_C4_Cactus_Femme_Confort

Tillsammans med bredden och den bekväma formen på sätena ger det en körkomfort som uppskattas på både längre och kortare resor. 

VÄRMDÄMPANDE PANORAMAGLASTAK

Nouvelle Berline C4 Cactus Toit Vitré Panoramique

Det nya panoramiska glastaket fyller C4 Cactus med ljus, vilket ger en känsla av välbefinnande och utrymme. Glastaket är tillverkat i tekniskt avancerat glas som blockerar värme, släpper in ljus utan att blända och skyddar mot UV-strålning samtidigt som den ger samma samma ljuddämpande prestanda som ett vanligt tak. 

LJUDKOMFORT

Nouvelle Berline C4 Cactus Fe

Ljudisolering är viktigt för körkomforten. Omfattande arbete har lagts ned på ljuddämpningen i C4 Cactus. Tjockare rutor, inkapsling av bakrutan, isolering kring öppningsbara fönster, en ljudreducerande vindruta och mer material på spärrväggen mot motorutrymmet och i golvet. C4 Cactus ger även passagerarna optimal isolering mot externt vägbuller.

SMARTA FÖRVARINGSUTRYMMEN

Nouvelle Berline C4 Cactus Rangements

Citroën C4 Cactus har en mängd smarta, praktiska och välplacerade förvaringsutrymmen:

  • Ett utrymme för din telefon, intill en USB-port.
  • Ett praktiskt bagageutrymme tack vare den kubiska formen som gör det lätt att lasta och ger en volym på 358 liter. Baksätet kan fällas med delningen 60/40 och ger nedfällt en volym på 1 170 liter.
  • På instrumentbrädans ovansida finns ett stort stängningsbart handskfack (Top Box) på passagerarsidan som även är på bekvämt räckhåll även för föraren.

MÅTT

Längd

mm

Bredd

mm

Höjd

mm

Bagageutrymme

Liter

SMART TEKNIK

FÖR EN AVSLAPPNAD OCH TRYGG FÄRD

Nouvelle Berline C4 Cactus Emeraude Blue

C4 Cactus kan erbjuda 10 körhjälpsfunktioner, som ger extra trygghet och säkerhet när du kör. De varnar om du börjar bli trött eller ouppmärksam vid ratten och förebygger risken för olyckor. 

Bilen har tre olika system för uppkoppling som gör att du kan fortsätta att ha kontakt med omvärlden och hålla dig uppdaterad medan du kör. Med Mirror Screen via Android Auto, Apple Car Play™, MirrorLink® och Citroën Connect Box kan du koppla in din smartphone och använda ett urval användbara applikationer för t.ex. navigering och musik och koppla av under resan.

(Beroende på version - se prislista)

Körhjälpsfunktioner

Active Safety Brake

Minskar risken för frontalkrockar genom att bromsa automatiskt vid hinder på vägen framför från 5 km/h och uppåt. (Standard på utrustningsnivån Shine).

Avåkningsvarnare

Varnar föraren genom att signalera om bilen avviker från kursen i förhållande till vägmarkeringar på vägen utan att föraren har använt blinkers, aktiverad från 65 km/h och uppåt. (Standard på utrustningsnivån Shine).

Mirror Screen

Vill du lyssna på musik från din smartphone eller hitta ditt resmål snabbt och smidigt? Med Mirror Screen kan du spegla kompatibla applikationer från din smartphone till en 7-tums pekskärm i bilen. Du ansluter din smartphone enkelt med hjälp av den kabel som följde med din telefon när du köpte den och aktiverar sedan Mirror Screen-läget på 7-tums pekplattan. Mirror Screen använder din smartphones dataabonnemang och genererar inte några ytterligare avgifter. Om du har en iPhone, kan "Siri" röstigenkänningsfunktionen aktiveras från pekskärmen i bilen eller genom att trycka på knappen för röststyrning på ratten ratten (beroende på modell). Den kan också startas genom röstkommandot:"Hej Siri".

Mirror Screen fungerar med Apple CarPlay™, Android Auto och MirrorLink®.
*Bilen är förberedd för Android Auto, men appen är för tillfället inte släppt i Sverige

(Beroende på utrustningsnivå)

Mirror Link
Nouvelle Berline C4 Cactus Blanc Nacré

BRÄNSLEEFFEKTIVA MOTORER

EFFEKTIVITET KOMBINERAT MED TURBOLADDAD KÖRGLÄDJE

Citroën C4 Cactus halvkombi har naturligtvis den senaste generationens motorer. Bensinmotorerna PureTech som valda till årets motor tre år på rad, 2015, 2016, 2017 och 2018 av International car engine of the year awards i kategorin 1-1.4L cylindervolym samt dieselmotorerna BlueHDi . De båda motorteknologierna svarar båda mot kraven i Euro 6-standarden, som siktar mot att reducera kväveoxidutsläppen och bränsleförbrukningen. C4 Cactus BlueHDi motorer är, liksom alla Euro 5 och 6 klassade BlueHDi motorer i Citroëns modellprogram kompatibla att köras på det förnybara bränslet HVO 100. Den helautomatiska växellådan EAT6, tillsammans med motorn PureTech 130 S&S, bjuder på snabb och oerhört mjuk växling och ger en smidig och behaglig körupplevelse på högsta nivå. C4 Cactus kan även fås med PureTech 110 S&S med sexväxlad manuell växellåda.

HVO100
Visste du att du kan tanka 100% förnybart och fossilfritt i alla våra dieselmotorer?

Läs mer om HVO100 och dess fördelar här.

Top