COVID19-information

LÄS MER

EN SUV MED FÖRSTKLASSIG KOMFORT

CITROËN presenterar C5 Aircross SUV: En SUV till 100% med sina stora hjul, robusta och kraftulla design samt höga markfrigång. Den är även 100% Citroën i sin design med ljussignatur i två nivåer och sitt breda utbud av möjligheter till personlig anpassning. Nya C5 Aircross SUV är den mest bekväma och flexibla SUVen i klassen med ett klassledande bagageutrymme (från 580 till 720 l) och sina 3 individuellt anpassningsbara baksäten. Den är en ambassadör för Citroën Advanced Comfort-programmet som erbjuder kritikerrosade innovationer såsom fjädring med Progressive Hydraulic Cushions™ och Advanced Comfort-säten®.

Detta är den senaste generationen SUV, fullmatatad med 16 körhjälpsfunktioner och uppkopplingsmöjligheter!

KOMFORT

Likt tidigare Citroën-modeller ingår Nya C5 Aircross SUV i Citroëns omfattande komfortprogram Citroën Advanced Comfort, som säkerställer att alla bilens beståndsdelar är utvalda och optimerade för bästa möjliga komfort. Vår syn på komfort är att det inte bara är fjädringen som bidrar till en bekväm körupplevelse, utan även saker som akustik, vibrationer, användarvänlighet, flexibilitet, materialval m.m. Naturligtvis är fjädringen forfarande en stor del av det som bidrar till en bekväm körupplevelse och i Nya C5 Aircross SUV får du den senaste fjädringstekniken Progressive Hydraulic Cushions® som du kan se mer av i klippet nedan.

Fjädring med Progressive Hydraulic Cushions®
Fjädring med Progressive Hydraulic Cushions®

Nya C5 Aircross SUV är utrustad med Progressive Hydraulic Cushions ® -fjädring. Innovation från Citroën som utvecklats tack vare märkets världsledande kompetens inom fjädring. Denna teknik, som härstammar från rallyvärlden, förbättrar stötdämpningen vid både mindre och kraftigare stötar, resultatet kan liknas med en "flygande matta"-effekt och ger C5 Aircross en oöverträffad komfort.

Advanced Comfort®-säten
Advanced Comfort®-säten

Nya C5 Aircross SUV breda och bekväma säten ger passagerarna känslan av att sitta i en bekväm fåtölj. Stommen i sätena är stoppning med högdensitet för att ge stabilitet och det yttersta lagret på 15 mm är sedan klätt i ett tjokt skum, resultatet är ett säte som säkerställer både bekvämhet och sittstöd. Tekniken är en del av Citroën Advanced Comfort®-programmet och gör att långa körsträckor känns som en dans på rosor. Väljer du även klädseltillvalet Nappaläder får du dessutom ett ett massagesystem i framsätet.

Flexibilitet
Flexibilitet

Med sina tre individuelt justerbara baksäten är Nya C5 Aircross SUV den mest flexibla bilen i sin klass. Dessa platser har alla samma bredd och kan skjutas framåt och bakåt, vilket gör det möjligt att anpassa utrymmet i baksätet eller bagaget. Sätena är justerbara med fem lägen och kan enkelt vikas ner för att bilda ett platt golv för enklare lastning. Nya C5 Aircross SUV har också många förvaringsutrymmen, inklusive det centrala armstödet som innehållet ett stort kylfack.

Fjädring med Progressive Hydraulic Cushions®

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Komfort i varje detalj

.

citroen-c5-aircross-suv-citroen-advanced-comfort

Genom Citroën Advanced Comfort® har Nya Citroën C5 Aircross SUV fått en akustisk isolering utöver det vanliga. Stor omsorg har lagts på att minska däckbuller och aerodynamiskt buller. Lösningen ligger till stor del i en förstärkt, laminerad vindruta och sidofönster fram som släpper igenom mycket mindre ljud än traditionella rutor. Mycket arbete har även lagts på ljudisolering och reducering av vibrationer från motorutrymmet - allt för att ge föraren och passagerarna den bästa möjliga komfortupplevelsen. Nya C5 Aircross SUV är även utrustad med ett luftreningssystem, AQS, som upptäcker luftförorening, filtrerar luften och justerar även automatiskt inställningen för cirkulation i kupén. Nya C5 Aircross SUV är även utrustad med ett effektivt luftreningssystem, AQS, som automatiskt upptäcker luftförorening och filtrerar luften.

Advanced Comfort-säten

.

.
.
.
.
:

Nya C5 Aircross SUV breda och bekväma säten ger passagerarna känslan av att sitta i en bekväm fåtölj. Stommen i sätena är stoppning med högdensitet för att ge stabilitet och det yttersta lagret på 15 mm är sedan klätt i ett tjokt skum, resultatet är ett säte som säkerställer både bekvämhet och sittstöd. Tekniken är en del av Citroën Advanced Comfort®-programmet och gör att långa körsträckor känns som en dans på rosor. Väljer du även klädseltillvalet Nappaläder får du dessutom ett ett massagesystem i framsätet.

SiegesVolet2OK_18P4_800X471

DEN MEST FLEXIBLA SUVEN I KLASSEN

citroen-c5-aircross-flexibla-saten-1

SÄTEN JUSTERINGSBARA I LÄNGSLED

Med sina tre individuellt justerbara baksäten är Nya C5 Aircross SUV den mest flexibla bilen i sin klass. Dessa platser har alla samma bredd och kan skjutas framåt och bakåt 15 cm, vilket gör det möjligt att optimera utrymmet i baksätet eller bagaget. Sätena är även alla lutbara i 5 lägen.

citroen-c5-aircross-flexibla-saten-2

INDIVIDUELLT FÄLLBARA SÄTEN

Varje säte på rad 2 kan fällas separat, samtliga kan även fällas ner för att bilda ett platt golv för enklare lastning. Nya C5 Aircross SUV har också många smarta förvaringsutrymmen upp till 33 liter, bl.a. i det centrala armstödet (kylt), handskfacket och i dörrar. 

TEKNIK

TechnologiesGal_CL.18.023.017_1500X500

Nya C5 Aircross SUV erbjuder ett brett utbud av avancerade körhjälpmedel, totalt 16 funktioner för säkerhet, komfort och för att underlätta körning oavsett väder och vägförhållanden.

16 KÖRHJÄLPS- & SÄKERHETSFUNKTIONER

HighwayDriverAssist2_CL.18.023.020_747X400

HIGHWAY DRIVER ASSIST

Ett första steg mot en självkörande bil. Highway Driver Assist är en funktion som gör att bilen kan hålla riktningen på vägbanan samt sakta in, stanna och börja rulla igen beroende på hastigheten hos bilen framför. Denna funktion minskar ytterligare risk för olyckor.

RecoPanneaux_747X400

TRAFIKSKYLTAVLÄSARE OCH REKOMMENDERAD HASTIGHET

En funktion som hela tiden håller föraren informerad om vilken hastighetsbegränsning som gäller. När kameran läser av en hastighetsskylt kan föraren välja att godkänna hastigheten som inställning för farthållare eller fartbegränsare. Funktionen läser även av Stop-skyltar, skyltar för förbjuden körriktning och förbud mot omkörning.

Citroen_c5_Aircross_Autobroms

ACTIVE SAFETY BRAKE

Nödbromssystem som minskar risken för kollisioner. Den är aktiv i hastigheter från 5 km/h och läser av stillastående bilar och bilar i rörelse samt fotgängare. Vid kollisionsrisk varnas föraren. Om föraren inte ingriper bromsar bilen automatiskt.

Connectivite2_18.023.033_597X500

INFOTAINMENT MED 8" PEKSKÄRM

Nya C5 Aircross SUV ger sina passagerare ett intuitivt infotainment-system med den senaste tekniken. Du styr de flesta av bilens funktioner på den 8" stora pekskärmen, exempelvis 3D-navigation och klimatanläggning samt speglar din smartphone med hjälp av Mirror Screen (Apple CarPlay, MirrorLink och Android Auto*). Vi erbjuder även teknik för ökad trygghet: Citroën Connect Box (nödanrop med lokalisering & assistanssamtal).
*bilen är kompatibel med Android Auto, men tjänsten har ännu inte lanserats i Sverige av Google

MOTORER

8-stegad automatisk växellåda EAT8
Nya Euro 6.2-klassade motorer

Nya C5 Aircross SUV erbjuder ett komplett program av Euro 6.2-klassade, effektiva diesel- och bensinmotorer. Den nya automatlådan EAT8 har upp till 7 % lägre bränsleförbrukning än EAT6 tack vare de två extra stegen. Den ger en mjukare växling tack vare den smidiga och effektiva kopplingen mellan motorn och växellådan. Möjlighet till manuell växling finns med hjälp av rattpaddlarna. Dieselmotorerna kan dessutom drivas med HVO100 som är ett 100% fossilfritt och förnybart drivmedel som minskar CO2 utsläppen med upp till 88%*. Motorerna erbjuder därmed en hög prestanda samtidigt som de respekterar miljön.
*Enligt drivmedelsaktören Preem: https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/
BoiteEat8_18P17_597X500

FRÅN KONCEPT TILL C5 AIRCROSS

  • Nya C5 Aircross SUV såg dagens ljus 2015 som konceptbilen C-Aircross Concept. Nya C5 Aircross SUV är vår senaste Citroën-modell och Citroëns första renodlade SUV. Och som med alla andra Citroën-produkter är den Inspired By You!
Design2_CL.18.023.002_597X500

DESIGN

En exteriör som utstrålar energi

Med en längd på 4,50m står bilen ut med sin kraftfulla och dynamiska karaktär utan att för den skull vara aggressiv. Den tillför något nytt till SUV-segmentet med sin breda och imponerande front, höga motorhuv, flödande linjer som är förstärks med designelement som Airbump®, stora hjul på 720 mm diameter, 230 mm markfrigång, kraftfulla hjulhus och snygga kontrastfärgade takräcken. Ett stort elektriskt öppningsbart panoramaglastak ger ljus och rymd till hela kupén (finns som tillval). Från sidan upplevs taket nästan flytande och en bred kromad list ramar in bilens profil och moderna framtoning. Bakpartiet spelar på 3D-effekten från de fyra modulerna med avlånga LED-ljus på varje sida. En ljussignatur som framhäver bilens bredd.

19 OLIKA DESIGNKOMBINATIONER

  • Nya C5 Aircross SUV kan personaliseras genom 19 möjliga designkombinationer. 

 Sju karossfärger: Vit Banquise, Vit Pearl,  Svart Perla Nera, Grå Platinum, Röd Volcano, Blå Tijuca och Silver Acier samt tre Color Packs: Vitt, Rött och Silver. Möjligheterna slutar inte med exteriöra färger, du kan även välja mellan tre olika interiörer: Grey Silica (tygklädsel), Metropolitan Grey (delläderklädsel) och Brun Nappa (nappaläder) med massagefunktion. Interiörerna Grey Silica och Brun Nappa är även utrustade med Advanced Comfort®-säten för extra komfort.

 

Top