Hoppa till innehåll
Citroën-tjänster för att förbättra din hållbarhet

För en eco-körning som är enklare

Att välja en Citroën innebär att välja komfort och sinnesro, samt att satsa på en mer hållbar körning. Citizen är vårt program med lösningar och tjänster utformade för att hjälpa dig att få in rätt vanor när du kör. Så låt oss ta en mer hållbar väg tillsammans.

APPEN MY CITROËN

Hantera din körning med My Citroën

Med appen My Citroën kan du kontrollera din räckvidd, kontrollera batterinivån från distans och förinställa temperaturen. Drive-funktionen hjälper dig att optimera din körning genom att ta fram statistik från alla dina tidigare resor.

PLUG-IN HYBRID-PÅMINNELSE 

Få en varning när du måste ladda din Citroën

Citroën hjälper dig att skaffa de rätta vanorna och agera mer ansvarsfullt. En plug-in hybrid-påminnelse hjälper dig att få ut det allra bästa av din plug-in hybrid genom att använda den minst förorenande och billigaste energiformen när det är möjligt: el. Fordonet visar ett meddelande på den centrala skärmen om du någonsin går fem dagar utan att ladda och om du har gjort tio resor. Kör informerad: koppla upp dig.

 

BETALA UTIFRÅN HUR DU KÖR

Ju bättre du kör desto mer vinner du

Att uppmuntra till hållbart beteende ute på vägarna är viktigt för Citroën. Därför erbjuder vi dig en försäkring vars premier är lägre ju bättre du kör. Genom att köra mer ansvarsfullt kan du få rabatter utifrån tre faktorer: acceleration, bromsning och hastighet. Hos oss är belöning av gott beteende inte bara ett uttryck.

ÅTERVINNING AV RESERVDELAR

Få något reparerat genom att återvinna det

Citroën implementerar en policy för bilindustrin inom återvinning och begränsning av avfall. Vi har en rad högkvalitativa reservdelar som kommer från den cirkulära ekonomin. Dessa delar är upp till 50 % billigare än nya och kommer att monteras direkt i verkstaden. På B-parts hemsida kan du köpa dessa delar och montera dem själv. Oavsett vilken färg din bil har, blir den grönare.

ÅTERVINNING AV BATTERIER

Citroën återvinner batterier

0 PAPPER

Citroën använder 0 papper

0 papper-initiativet håller på att bli norm. Citroën har hoppat på detta initiativ och gjort alla sina pappersdokument elektroniska. Din inbyggda dokumentation finns nu tillgänglig i My Citroën och din servicebok finns i Maintenance e-Book.

Så du har använt 0 papper och du får 10 av 10 poäng för ditt beteende.