COVID19-information

LÄS MER

NYA CITROËN C5 AIRCROSS

ABSOLUT KOMFORT OCH SJÄLVSÄKER STIL

  

Nya Citroën C5 Aircross är ett riktmärke för komfort, rymlighet och flexibilitet. Nu har Citroëns SUV uppdaterats med ny design och utökad komfort, något som bland annat märks på den nya fronten, den bakre ljussignaturen, lättmetallfälgarna och det rymliga passagerarutrymmet. Även nya färger och material erbjuds, samt en ny 10-tums pekskärm i mittkonsolen.

Få oöverträffad komfort och utrustning med den senaste generationens säkerhets- och förarassistansteknik, samt uppkopplingslösningar. Nya Citroën C5 Aircross finns tillgänglig som plug-in hybrid och med förbränningsmotor.

UPPTÄCK NYA CITROËN C5 AIRCROSS

DESIGN

EN KRAFTFULL OCH DYNAMISK SUV

Nya Citroën C5 Aircross har en självsäker och dynamisk stil. Modellen utstrålar kraft och elegans på vägen. Passagerarutrymmet har nya färger och material för ökad rymlighet och större komfort.

Citroën C5 Aircross på en parkeringsplats med utsikt över havet

NYTT FRAMPARTI

MER STRUKTURERAD, MODERN OCH HÖGTEKNOLOGISK

Frampartiet på nya Citroën C5 Aircross har uppdaterats för att bli mer vertikalt, vilket förstärker modellens karaktär och breda uttryck. Ett nytt design- och formspråk introducerar nya strukturerade linjer som ger en robust känsla.
Citroën C5 Aircross framparti

V-FORMAD LED-LJUSSIGNATUR

NY CITROËN-IDENTITET

Chevroner framtill på Citroën C5 Aircross

Nya Citroën C5 Aircross har uppdaterat Citroëns logotyp på fronten. Chevronerna är mer självständiga och fristående från varselljusen, vilket är en tydlig utveckling jämfört med tidigare modeller i serien.

Främre ljussignatur hos Citroën C5 Aircross

Fronten pryds av den nya V-formade ECO-LED-ljussignaturen som ger en elegant 3D-effekt tack vare dess unika design. Varselljusen ger bilen ett nyanserat och högteknologiskt utseende. LED Vision-strålkastarna är dessutom mer diskreta tack vare en mörkare design. Strålkastarna förbättrar det visuella uttrycket tillsammans med den blanksvarta grillen, samtidigt som de framhäver bilens robusta känsla.

NY BAKRE VISUELL SIGNATUR

ELEGANT OCH HÖGTEKNOLOGISK

Nya Citroën C5 Aircross har en ny tredimensionell bakre LED-ljussignatur som matchar bilens framparti. Strålkastarna är utrustade med strukturerat tonat glas vilket återskapar de tre LED-modulernas form. Frampartiets design förstärker ljussignaturens djupa 3D-effekt.
C5 Aircross bakre ljussignatur
Profil Citroën C5 Aircross

NY PROFIL

MER DYNAMISK OCH MODERN

Flera stilistiska sidoelement förstärker elegansen och moderniteten hos nya Citroën C5 Aircross:
 • Nya 18-tums lättmetallfälgar med tvåfärgade grafiska element.
 • Backspegelns nya blanksvarta färg matchar färgen på vindrutans glasstöd.
 • Blanksvarta funktionella takstänger med en ny mattsvart nedre insats.
 • UNIK BALANS OCH PERSONLIGHET

  EN ROBUST OCH SKYDDANDE DESIGN

  Citroën C5 Aircross har behållit alla egenskaper hos en kraftfull och självsäker SUV, vilket är tydligt märkbart i de kraftfulla sidopanelerna.
 • 360°-skydd, inklusive Airbump® och hjulhus.
 • 230 mm markfrigång.
 • Breda hjul med 720 mm diameter.
 • Distinkta och funktionella takstänger.
 • En kraftfull körställning.
 • Par med bagage nära en C5 Aircross parkerad framför ett hus

  INTERIÖR

  MATERIAL AV KOMFORT OCH KVALITET

  Den moderna inredningen med svart Alcantara- & konstläderklädsel skapar en mer elegant och dynamisk upplevelse i den behagliga interiören.
  Instrumentpanel Citroën C5 Aircross

  MITTKONSOL MED NY DESIGN

  EN E-TOGGLEKNAPP UNDER FÖRARENS HAND

  Citroën C5 Aircross mittkonsol med automatisk växellåda

  Den höga och breda mittkonsolen har moderniserats med ett svart tyg med lädereffekt med kromade kanter. I mittkonsolen finns en växelväljare med kromfinish och en körlägesväljare med funktionen Grip Control för versionen med förbränningsmotor.

  Kvinna som lägger sin smartphone i det trådlösa laddningsutrymmet i Citroën C5 Aircross

  I plug-in hybriden kan man välja mellan körlägena, elektriskt, hybrid eller sport. I plug-in hybriden finns det även USB-anslutningsmöjligheter och induktionsladdning för smartphones.

  VÄLBEFINNANDE

  EN BEKVÄM OCH FLEXIBEL SUV

  Nya Citroën C5 Aircross utmärker sig genom sin rymlighet, flexibilitet och komfortnivå som är oöverträffad i segmentet för komptakta SUV:ar. Modellen är konstruerad enligt Citroëns Advanced Comfort®- program, vilket baseras på varumärkets expertis och drivs av dess innovationer.

  Flicka som sitter framför en Citroën C5 Aircross

  CITROËN ADVANCED COMFORT® AKTIV FJÄDRING

  EN INNOVATION FRÅN CITROËN

  Fjädringen, som är unik för Citroën, har Progressive Hydraulic Cushions® som förbättrar absorberingen av ojämnheter i vägen och säkerställer att passagerare kan resa med absolut komfort, samtidigt som de skapar en ”flygande mattan-effekt”.
  Vy framifrån av Nya Citroën C5 Aircross på en väg
  Citroën C5 Aircross Advanced Comfort-säten

  NYA ADVANCED COMFORT-SÄTEN

  EN INBJUDAN TILL VÄLBEFINNANDE

  Nya Citroën C5 Aircross är utrustad med den senaste generationens Advanced Comfort-säten.

  Sätena tillhandahåller bästa möjliga komfort och bibehåller konsekvent hög kvalitet. Dessa säten är tillverkade av högdensitetsskum i säteskärnan och med ett extra 15 mm skumskikt. För att ytterligare förbättra förarens och framsätespassagerarens komfort kan framsätena värmas upp och ge massage.

  TRE FRISTÅENDE BAKSÄTEN

  OPTIMAL FLEXIBILITET

  Nya Citroën C5 Aircross har tre fristående skjutbara, lutningsbara och hopfällbara baksäten, vilket underlättar komforten för passagerare och lastmöjligheterna från bagageutrymmet.
  Citroën C5 Aircross flexibla baksäten

  GENERÖST BAGAGEUTRYMME

  ETT RIKTMÄRKE FÖR FUNKTIONALITET

  Kvinna och pojke som lastar in bagage i bagageutrymmet i Citroën C5 Aircross

  Nya Citroën C5 Aircross har en rejäl bagagerumsvolym: från 580 till 720 liter i modellerna med förbränninngsmotor, och från 460 till 600 liter för plug-in hybriden.

  Kvinna som lastar in sitt bagage i bagageutrymmet i Citroën C5 Aircross

  Nya Citroën C5 Aircross kan utrustas med en handsfreebaklucka som enkelt öppnas med en fotrörelse under den bakre stötfångaren.

  Inbyggt handskfack i instrumentpanelen i Citroën C5 Aircross

  SMART FÖRVARING

  KOMFORT FÖR ALLA

  Välbefinnande ombord innebär även att ha utrymme för att förvara allt du behöver. Nya Citroën C5 Aircross har många praktiska och funktionella förvaringsutrymmen. Med det stora kylutrymmet placerat under mittarmstödet, dess handskfack och de stora förvaringsfacken i dörrarna tillgodoser nya Citroën C5 Aircross alla användningsbehov.

  PANORAMASOLTAK

  BEHAGLIGT LJUS I KUPÉN

  Det breda panoramasoltaket ger exceptionell ljusstyrka och en känsla av välbefinnande för föraren och alla passagerare. Varje resa blir en unik upplevelse.
  Flygfoto över Citroën C5 Aircross med panoramasoltak
  Liten flicka som sitter framför en Citroën C5 Aircross och håller i en mugg

  AKUSTISKA LAMINERADE FRAMRUTOR

  EN FÖRSTÄRKT LJUDISOLERAD KÄNSLA

  Särskild uppmärksamhet har ägnats åt den främre sidorutan som består av laminerat glas. Detta innebär att både komfort och säkerhet förbättras tack vare dess ökade akustiska- och termiska isolering.

  SENASTE GENERATIONENS TEKNIK

  OÖVERTRÄFFAD SINNESRO OMBORD

  Nya Citroën C5 Aircross tillhandahåller den senaste generationens förarassistanssystem och uppkopplingsteknik. Dessa gör dina resor till en positiv och trygg upplevelse.

  Kvinnas hand och pekskärm i Citroën C5 Aircross

  FÖRARASSISTANSSYSTEM

  EN AVKOPPLANDE OCH POSITIV UPPLEVELSE

  Nya Citroën C5 Aircross tillhandahåller ett brett urval av förarassistanssystem som förbättrar förarens och passagerarnas komfort och säkerhet.

   

  HIGHWAY DRIVER ASSIST

  FÖR EN TRYGGARE KÖRNING

  Detta system är lämpligt för alla typer av vägar och hjälper föraren under körning. Välj en inställd hastighet från 30 km/h för detta system för att bibehålla positionen för nya Citroën C5 Aircross i aktuell fil, efter linjerna på marken. Tillsammans med den adaptiva farthållaren med Stop&Go-funktion kan din bil sedan stanna och starta, beroende på fordonet framför.

  Föraren måste hålla händerna på ratten och kan återfå kontroll när som helst.
  Vy bakifrån av Citroën C5 Aircross som kör på en väg
  Illustration av nyckelfritt lås- och startsystem i C5 Aircross

  NYCKELFRITT LÅS- OCH STARTSYSTEM

  Denna automatiska funktion låser eller låser upp dörrarna när föraren närmar sig eller avlägsnar sig från bilen med nycklarna på sig.

  Illustration av förarhjälpmedlet Active Safety Brake C5 Aircross

  ACTIVE SAFETY BRAKE

  Nödbromssystem som minskar risken för kollisioner. Systemet är aktivt i hastigheter från 5 km/h och läser av stillastående bilar och bilar i rörelse samt fotgängare. Vid kollisionsrisk varnas föraren. Om föraren inte ingriper bromsar bilen automatiskt.

  Illustration av intelligenta helljusstrålkastare på C5 Aircross

  INTELLIGENTA HELLJUS-STRÅLKASTARE

  Systemet kontrollerar aktiveringen av hel- och halvljusstrålkastare, beroende på trafiken, vid mötande fordon eller fordon som kör om. Det ger optimalt ljus för mörkerkörning.

  Illustration ESP C5 Aircross

  STABILITETS-KONTROLL

  Denna extra funktion känner av släpvagnens rörelser och verkar på fordonets bromssystem för att stabilisera dem. Fungerar på alla fordon utrustade med dragkrok.

  Illustration av Park Assist i C5 Aircross

  PARK ASSIST

  Denna funktion är en aktiv parkeringshjälp. På förarens begäran känner den automatiskt av ett utrymme och styr sedan bilen för att parkera säkert. Allt du behöver göra är att backa, gasa och bromsa.

  Illustration av adaptiv farthållare i C5 Aircross

  ADAPTIV FARTHÅLLARE

  Systemet känner av bilen framför och bibehåller automatiskt det säkerhetsavstånd som valts av föraren genom att agera på bromsen och gaspedalen, tills fordonet stannar helt. Fordonet kan också startas om utan förarens inblandning.

  Illustration av dödavinkelvarnare på C5 Aircross

  DÖDAVINKEL-VARNARE

  Dödavinkelvarnaren är särskilt användbar på höghastighetsvägar och motorvägar. En orange lampa i backspegeln varnar dig om en bil närmar sig i döda vinkeln.

  Illustration av förarhjälpmedlet Top 360 Vision på C5 Aircross

  TOP 360 VISION

  Denna videoövervakning för all körning i låga hastigheter aktiveras automatiskt när backväxeln läggs i och visar 360° sikt på pekskärmen och dess omgivningar via fyra HD-kameror.

  Utöver de förarhjälpmedel som beskrivs ovan, erbjuder nya Citroën C5 Aircross även Coffee Break Alert, elektrisk parkeringsbroms, Collision Risk Alert, Driver Attention Alert, trafikskyltsavläsning och rekommendationshastighetsindikator, Active Lane Departure Warning, Hill Start Assist, backkamera etc.

  HÖGUPPLÖST DIGITAL DISPLAY

  ÄNNU STÖRRE SÄKERHET

  Den helt anpassningsbara 12,3-tums digitala displayen säkerställer att all viktig körinformation visas direkt framför dig. Exempelvis kan du se:
 • Navigationskartan
 • Förarassistanssystem
 • Hybridmotorns driftstatus
 • Kvinna som kör Citroën C5 Aircross
  Citroën C5 Aircross pekskärm

  HD-PEKSKÄRM

  MER ANVÄNDARVÄNLIG OCH MODERN

  En ny 10-tums pekskärm gör nya Citroën C5 Aircross mer användarvänlig med exempelvis smidig åtkomst till klimatanläggningsreglagen och en högre upplösning som gör att du kan hålla ögonen på vägen.

  Ventilerna är numera placerade under skärmen och har moderniserats med en ny, elegant, horisontell design.

  UPPKOPPLINGSMÖJLIGHETER

  NYTT UTBUD AV CITROËNS CONNECTED SERVICES

  För ännu större säkerhet och komfort, levereras nya Citroën C5 Aircross med Citroën Connected Services vilket ger ett utbud av uppkopplade tjänster inklusive:
 • MY CITROËN PLAY: Tjänsten är kompatibel med Apple CarPlay™ och Android Auto, och erbjuder omfattande trådlös uppkoppling i bilen, genom att ansluta din smartphone för att ta emot väganvisningar, ringa samtal, skicka meddelanden och lyssna på musik, helt säkert och utan att ta ögonen från vägen. Alla dina appar visas direkt på pekskärmen.
 • Man som konfigurerar pekskärmen i Citroën C5 Aircross
  Man som tittar på sin smartphone och appen My Citroën

  APPEN MY CITROËN

  BEKVÄM OCH SMIDIG ATT ANVÄNDA

  Med appen My Citroën är du hela tiden uppkopplad till nya Citroën C5 Aircross och kan:
 • Lokalisera din bil
 • Hitta din närmaste verkstad
 • Kontakta Citroën Assistans

 • Nya Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid har ytterligare funktioner:
 • Tillgång till viktig information om batteriets laddningsstatus, laddtid och bilens återstående räckvidd.
 • Få råd om laddning
 • Ställ in fördröjd laddning
 • Starta förkonditionering av temperaturen i kupén
 • MOTORER

  PLUG-IN HYBRID ELLER FÖRBRÄNNINGSMOTOR

  Vy framifrån en Citroën C5 Aircross som kör i en stad

  Välj det motoralternativ som passar dig. Nya Citroën C5 Aircross är tillgänglig som plug-in hybrid och med diesel- eller bensinmotor.

  Plug-in hybriden erbjuder optimal prestanda tack vare elmotorn som förstärker förbränningsmotorn, för en total effekt på 225 hk och ett vridmoment på 360 Nm. Modellen erbjuder 100 % elektrisk körning samtidigt som den ger åtkomst till alla områden med begränsad trafik i stadskärnor. Bensinmotorn tar smidigt över vid längre resor.

  I bensin- och dieselversionerna är nya Citroën C5 Aircross utrustad med den senaste generationens effektiva och högpresterande Euro 6-motorer:

  • Bensinmotorn PureTech 130 EAT8.
  • Dieselmotorn BlueHDi 130 EAT8.

  Top