COVID19-information

LÄS MER

EN SUV MED Ë-KOMFORT

Nya Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid är Citroëns första plug-in hybrid och även den första modellen i märkets elektriska offensiv, som ska leda till ett 100 % elbaserat modellprogram till år 2025.

Plug-in hybriden erbjuder 100 % elektrisk drift för kortare dagliga sträckor och garanterar samtidigt lång räckvidd genom en förbränningsmotor som klarar längre sträckor.

C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid, som redan är ett riktmärke för komfort, garanterar alltid en skön resa tack vare Citroën Advanced Comfort®-programmet och den effektiva elmotorn, som ger tyst drift, en sömlös och skakfri körning, omedelbar prestanda och CO²-utsläpp på 32g*.

* Utsläppen kan variera beroende på utrustningsnivå.

Citroen_C5_Aircross_PlugInHybrid
Citroen_C5_Aircross_PlugInHybrid

LADDNING

Enkel att ladda

C5 Aircross Plug-In Hybrid är tyst, har en 55 km räckvidd och går att ladda fullt under 2 h.

Nya Citroën C5 Aircross Plug-In Hybrid inkluderar vägassistans i 8 år eller 160 000 km, vilket som först inträffar.


Med ett konventionellt eluttag laddas batteriet på sju timmar (standarduttag 8A/220V) men under 2 timmar med en 32A laddbox. Laddningen kan programmeras och tidsinställas så att batteriet laddas när du tycker det är bäst. Du kan hantera laddningen genom pekskärmen i bilen eller via appen MyCitroën i din smartphone.

Laddkablarna förvaras i ett särskilt utrymme under bagagegolvet. Laddningsluckan på vänstra sidan av bilen har en LED-indikator som visar laddningsstatus: en vit lampa för välkomstläge, en blinkande grön lampa för laddning pågår, ett blått ljus för tidsinställd laddning och ett grönt ljus när laddningen är klar. Laddningen blir en barnlek!

RÄKNA UT LADDTIDEN FÖR DIN NYA C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID

Laddning i hemmet rekommenderas alltid genom uttag vars lämplighet har kontrollerats av behörig elektriker.

DESIGN

Den starka identiteten hos C5 Aircross SUV – med speciella elektriska funktioner

Design_CL.19.030.009et007_1500x500_4

Nya Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid behåller den kraftfulla, starka och energiska framtoningen från versionerna med förbränningsmotorer, tillsammans med personligheten av en äkta SUV. Upptäck detaljer som Blå Anodiserade inlägg i den främre stötdämparen och Airbump®, specifika för hybridversionen. För att framhäva hybrid-identiteten finns även eleganta ”H”-markeringar på framskärmarna och ett hybrid-märke på bakluckan.

Intuitiva gränssnitt

Nya C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid har en rymlig kupé med flera specifika gränssnitt:

  • En 12,3-tums anpassningsbar digital instrumentpanel för visning av all Plug-In Hybridspecifik information som strömförbrukning, räckvidd i elläge och bränsleläge, laddningstid, laddningshastighet och olika körlägen.

  • En 8-tums pekskärm för åtkomst till körinformation, som exempelvis hantering av elförbrukning och bränsleförbrukningsstatistik.

  • En körlägesväljare för att välja mellan körlägena ELECTRIC, HYBRID och SPORT.

  • Ramlös backspegel med automatisk avbländning och en elektrisk körlägesindikator, där en blå LED-lampa tänds när bilen körs i 100 % elläge.

Ë-COMFORT

Mer än någonsin, ett riktmärke för komfort

Citroen_C5_Aircross_PlugInHybrid

I 100% elektriskt läge (ZEV) förstärks den akustiska komforten i C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid, som blir helt fri från vibrationer eller störande ljud. Känslan av att sitta i en tyst ”kokong”, ostörd av omvärlden, förstärks ytterligare av akustiskt laminerade framrutor. Passagerarna är bekvämt installerade, skyddade från yttre ljud.

C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid är utrustad med det hyllade stötdämpningssystemet Progressive Hydraulic Cushions®, som filtrerar och absorberar ojämnheter i marken. Denna unika stötdämpning ger passagerarna känslan av att nästan flyga fram över vägen, samtidigt som den garanterar en enastående balans och dynamik. Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid är dessutom utrustad med en multilänk-bakaxel för perfekt balans, något som är unikt för denna plug in-hybrid.

Sieges_CL.19.030.19_747X400

Avancerade komfortsäten

Nya Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid har breda stolsitsar och stolsryggar. Högdensitetsskum på insidan och 15 mm tjockt strukturerat skum på ytan garanterar komfort, mjukhet och stöd vid alla tillfällen. Framstolarna är försedda med stolsvärme och kan även utrustas med ett massagesystem med flera massagepunkter.

Modularite_CL.19.030.021_20-10-2019

Sin generations mest flexibla SUV

Nya C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid behåller sin framstående flexibilitet. Den har tre individuella säten bak som kan flyttas 15 cm, justeras till 5 olika positioner och fällas så att golvet blir helt plant. Utöver en bagagevolym på 460 till 600 L finns också 33 l förvaring omkring i kupén.

TEKNIK

Senaste generationens teknologi

C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid är utrustad med 20 innovativa tekniska system för ökad säkerhet, körkomfort och förarassistans.

20 körarassistansfunktioner

C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid erbjuder intuitiva system för att göra dig uppkopplad även när du sitter i bilen:

  • Connect Play, som gör att du kan spegla din smartphone genom Apple Carplay, för avslappnad och sällskaplig resa.
  • Connect Box med möjlighet till nödanrop med lokalisering och assistanssamtal
  • Connected Navigation, ta del av alla fördelarna med live-navigering (visning av trafikinformation i realtid) Systemet är speciellt anpassat för en plug-in hybrid och indikerar elektriska laddningszoner och hjälper föraren genom att markera fordonets räckviddsområde i helelektriskt läge.

Alltid uppkopplad

RestezConnecte_CL.19.029.022_1500X400

Nya C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid är utrustad med intuitiva anslutningssystem.

  • Apple CarPlay hjälper dig att få en lugn och skön resa.
  • ConnectedCAM Citroën®.
  • Connect Nav har, utöver alla fördelarna med uppkopplad navigering (visning av trafik i realtid, farliga zoner osv.), även specialanpassats för hybridtekniken och visar zoner för elladdning och bilens räckvidd med bara eldrift i förhållande till batteriets laddningsnivå.

Ë-Remote control

SCHEMALÄGG LADDNING

Ställ in laddning av din C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid på distans från din smartphone med hjälp av appen MyCitroën. Du kan se batteriets laddningsnivå, återstående batteritid, laddningshastighet och återstående laddningstid. Du kan också ställa in att laddningen ska starta en annan tid, till exempel under natten. 

FÖRINSTÄLLNING AV TEMPERATUR I BILEN

Ställ in temperaturen i din C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid med appen MyCitroën i din smartphone.

 

Specialutformade och innovativa tjänster

Citroen_C5_Aircross_PlugInHybrid

Med MyCitroën-appen kan du låsa/låsa upp fordonet, programmera laddning, värmning och kylning, kontrollera batterikapaciteten och räckvidden med kvarvarande bränsle samt se var fordonet befinner sig. Systemet är en personlig assistent i den sanna bemärkelsen och finns alltid tillgänglig i din smartphone.

MOTORER

Med en ny 8-stegad växellåda

C5 Aircross Plug-In Hybrid har 225 HP kombinerad effekt av dess bensin- och elektriska motor.

Citroën C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid kombinerar en PureTech 180 S&S bensinmotor (1,6 l och 180 hk) med en 80 kW-elmotor. Elmotorn är utrustad med ett 200V 13,2 kWh-litiumjonbatteri. CO2-utsläpp är 32g. C5 Aircross SUV Plug-In Hybrid kan köras i elektriskt läge upp till 135 km/h med en räckvidd på 55 km (WLTP)*.
EAT8-växellådan har anpassats för plug in-hybriden, genom optimerad växling som ytterligare förbättrar körglädjen samt erbjuder ett regenerativt broms-läge, som laddar batteriet i samband med inbromsning.

* Certifiering pågår.

RÄKNA UT RÄCKVIDDEN PÅ NYA C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID

   

FÄRDAS UTAN STRESS I NYA C5 AIRCROSS SUV PLUG-IN HYBRID

Använd kartan för att lokalisera laddningsstationer som passar din plug-in hybrid och som finns i närheten eller som kommer att finnas längs din rutt.

* Uppskattade uppgifter som endast tillhandahålls i informationssyfte, föremål för pågående WLTP-certifiering. Certifiering pågår.

UPPTÄCK PLUG-IN HYBRIDEN PÅ FILM

Top