COVID19-information

LÄS MER

Citroëns konservatorium

Fordonssamlingen

Störst i världen!

Centret på Citroëns konservatorium rymmer världens största samling av Citroën-fordon, med över 400 utställda modeller. Merparten är i perfekt skick.

Fordonen i konservatoriets fantastiska bilpark står prydligt uppradade under metallbjälkarna i huvudbyggnaden, indelade efter årtionden (från 1919 till 2000-talet) och i mindre temagrupper.

 • sport,
 • äventyr, 
 • transportbilar, 
 • ovanliga fordon, 
 • konceptbilar och prototyper.
Citroëns konservatorium - Fordonssamlingen

Praktisk information

Det är numera möjligt att besöka Citroëns konservatorium under vissa förutsättningar. Skicka en förfrågan via e-post till: martine.darblade@citroen.com

Citroëns konservatorium - Adress

Adress:
Citroëns konservatorium
Case Courrier AN 081
Bd André Citroën
BP 13
93601 Aulnay-sous-Bois CEDEX
France

Citroëns konservatorium - Kontakt

Kontaktperson:
Telefon: (33) 1 56 50 80 22
E-post: conservatoire@citroen.com

Fordon från förkrigstiden

Citroëns konservatorium - Fordon från förkrigstiden

Fordonen från förkrigstiden bevittnade och blev en del i varumärket Citroëns födelse. På konservatoriet finns många fordon från förkrigstiden, från Type A till Traction Avant via B10, C4, C6 och Rosalie. Res bakåt i tiden och återupptäck de tekniker och uppfinningar som bidragit till att Citroën alltid har legat steget före

Fordon från efterkrigstiden

Citroëns konservatorium - Fordon från efterkrigstiden

På konservatoriet finns inte bara de allra första modellerna, som tillverkades av André Citroën. Det rymmer även ett stort antal fordon från efterkrigstiden, varav vissa har förtjänat en särskild plats i vårt kollektiva minne: 2CV, den smäckra DS, den lyxiga SM coupé och andra, modernare fordon i mindre vanliga versioner.
Följ utvecklingen steg för steg och återupptäck alla de modeller och innovativa tekniker som gjorde varumärket Citroën känt över världen!

Kommersiella fordon

Citroëns konservatorium - Kommersiella fordon

De kommersiella fordonen utgör också en central del, eftersom konservatoriet – som är en riktig skattkammare – rymmer ett flertal unika modeller. I samlingen ingår bland annat det sista exemplaret av den berömda skåpbilen Type H med sitt räfflade karosseri, som byggdes 1981 på anläggningen i Aulnay-sous-Bois och avrundade en karriär som inleddes 1947.

Sport och äventyr

Citroëns konservatorium - Sport och äventyr

Sport och äventyr är en del av Citroëns DNA, vilket framgått genom expeditionerna Croisière Jaune och Croisière Noire, rally-VM och – under senare tid – engagemang i WTCC (världsmästerskapet i standardvagnsracing).
På konservatoriet kan du stiga in i en C4 halvbandvagn, resa bakåt i tiden med 2CV Cross – eller varför inte provstarta en ZX från 1992 års terrängrally mellan Moskva och Peking!

Ovanliga fordon

Citroëns konservatorium - Ovanliga fordon

 På Citroëns konservatorium finns ett antal fordon som är relativt ovanliga, antingen i kraft av sin historia eller på grund av sina unika egenskaper. Några snabba frågor. Visste du till exempel att Citroën till och med satte vinkelmärket på däcken till Type J? Visste du att Citroën under 1970-talet utvecklade en tvåsitsig helikopter? Känner du till berättelsen bakom specialversionen av DS, med ett inbyggt kassaskåp?

Dokumentarkiv

Nästan en och en halv kilometer hyllutrymme!

Citroëns konservatorium - Dokumentarkiv

Citroëns konservatorium ägnar sig inte enbart åt att samla och återställa fordon. Det rymmer faktiskt ännu en skatt: arkiven!

Få tillträde till ett utrymme som normalt sett är stängt för allmänheten och botanisera i den unika samlingen av dokumentation:

 • fordonsregister,
 • ritningar och skisser från Citroëns designkontor, 
 • affischer, broschyrer, 
 • nyhetsbrev och tidningar, 
 • presskit, 
 • teknisk dokumentation,
 • stilstudier mm.
Top