Hoppa till innehåll
Autonomous Mobility Vision

CITROËN AUTONOMOUS MOBILITY VISION

Förnyad urban rörlighet

Citroën Autonomous Mobility Vision är ett löfte om lättåtkomlig, kollektiv och delad rörlighet – tillgänglig för alla. Ett kreativt koncept för att göra staden mer flytande, trevligare och mer mänsklig. 

THE URBAN COLLËCTIF

Citroën, accor och jcdecaux släpper tillsammans framtidens autonoma urbana rörlighet för alla

Citroën vill sätta glädje och en hög servicekänsla i centrum för urban transport. Därför har Citroën tillsammans med Accor och JCDecaux skapat en kollektiv vision: The Urban Collëctif. Detta samarbete har utformat ett nytt koncept för urban mobilitet, presenterat genom The Citroën Skate som är en teknologisk mobilitetsplattform kombinerat med 3 Pods. Konceptet erbjuder 3 nya och dedikerade tjänster: Sofitel En Voyage, Pullman Power Fitness och JCDecaux City Provider. 

SOFITEL EN VOYAGE POD

Exklusiv premiumtjänst

Sofitel En Voyage Pod representerar framtidens mobilitet i städer.

Mysigt och sofistikerat utrymme

Sofitel En Voyage Pod är ett hotell på hjul som rymmer två till tre personer under bekväma förhållanden. Den fungerar som en lyxig taxitjänst. Gäster kan njuta av det unika hotellets gästvänlighet under sin vistelse: en sofistikerad transportupplevelse i fransk stil.

PULLMAN POWER FITNESS

Ett nytt sätt att träna medan du är på väg

Pullman Power Fitness Pod erbjuder en unik upplevelse som kombinerar sport, musik och ljus.

Futuristisk atmosfär

Pullman Power Fitness Pod kombinerar urban mobilitet och träning. Träna antingen på en roddmaskin eller motionscykel för att ladda batterierna i The Citroën Skate, samtidigt som glasbubblan låter dig upptäcka världen utanför. En digital coach på hologrammet innebär att man inte tappar fokus, kan ställa frågor, får information om resan och kan låta sig underhållas under träningen.

JCDECAUX CITY PROVIDER

Innovativ urban mobilitet, åtkomlig för alla

JCDecaux City Provider Pod revolutionerar offentlig transport i stadscentrum och är som en rörlig bussväntkur – en förlängning av konventionell offentlig transport. 

Tidlös design erbjuder komfort och rymlighet

JCDecaux City Provider Pod har rena linjer, en tidlös och diskret design som erbjuder komfort och utrymme. Upp till 5 personer kan åka i ett öppet, välkomnande och ljust utrymme som ger utmärkt utsikt över staden. På insidan finns handtag så att passagerarna kan resa i säkerhet, och USB-uttag för laddning av mobila enheter. Det finns två skärmar med interaktiva kartor, en mot utsidan och en mot insidan.

THE CITROËN SKATE

Teknik ombord för bättre stadsresor

Citroën Skate är ett rörlighetsverktyg som är privat eller offentligt beroende på anslutna tjänster och kan åka runt stadskärnor i speciellt avsedda filer för att generera flyt och optimerad rörlighet. Det kombinerar all intelligens och teknik som krävs för autonom och elektrisk körning: batteri, elmotor, radar, lidar-sensorer, osv. I ren stadsmiljö är maximala hastigheten begränsad till 25 km/tim.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Innovation för ännu mer komfort

För att tillhandahålla ojämförlig körkomfort under resa och för att göra Pods bekväma och ryckfria har Citroën Skate flyttbara Hydraulic Cushions.

 

Citroën går hand i hand med komfort, oavsett fordon.

REVOLUTIONERANDE HJUL 

Med goodyear-underskrift

Goodyear har tagit fram Eagle 360-hjul, sfäriska med små elmotorer. Dessa innovativa hjul gör att roboten kan svänga 360°. 

OPEN-SOURCE

En framtid av oändligt antal pods med många olika användningsområden

Open-source utvecklingen av The Citroën Skate gör det möjligt för alla att utveckla en kompatibel Pod om den uppfyller Citroëns tekniska specifikationer.

 

Tack vare separationen av The Citroën Skate som genererar resa och Pod, är kreativiteten oändlig vad gäller tjänster, användning och individuell eller kollektiv rörlighet. Utöver Pods som tagits fram med Accor och JCDecaux, finns obegränsade möjligheter.