Hoppa till innehåll
CXperience

KONCEPTBILEN CITROËN CXPERIENCE

En månad före Paris Motor Show 2016 avslöjades konceptbilen Citroën CXperience Concept som illustrerar Citroëns löfte om att sticka ut i det stora segmentet för halvkombi.

 

Med dess framträdande chassi visar denna nya och häpnadsväckande konceptbil fördelarna med programmet Citroën Advanced Comfort®. 

HORISONTELLA LINJER

Den innovativa halvkombin är 4,85 m lång och 2 m bred. Det mycket låga taket (1,37 m högt) och korta överhänget (3 m hjulbas), bidrar till de flytande linjerna hos Citroën CXperience Concept. Vinklarna och kromlisterna sträcker sig ut till strålkastarna, vilket framhäver bilens bredd.

 

De V-formade lyktorna ger bilen ett högteknologiskt utseende, vilket betonas ytterligare av 3 mm breda lister med blinkersljusen mellan.  Längre ner kompletteras ljussignaturen av tre LED-strålkastare på båda sidor av bilen. 

MODERN INTERIÖR

Bredvid den enekrade ratten finns den horisontella flytande instrumentpanelen, som är en referens till Citroëns historia. Instrumentpanelen sträcker sig från vänster till höger dörr i en sammanhängande del. Detta förstärker intrycket av rymlighet och ljus.

Mycket fokus har lagts på sätenas design, vilka är klädda i vadderat gult meshtyg. Ryggstöden är i elegant ljus valnöt, liknande instrumentpanelen. 

VÄLBEFINNANDE FÖR KROPP OCH SJÄL

Denna stora halvkombi är designad för extraordinärt välbefinnande och komfort för såväl förare som passagerare. 

 

Komfort har alltid varit i fokus för Citroën och har blivit varumärkets signatur. 

 

Det generösa ljusinsläppet, som är synonymt med programmet Citroën Advanced Comfort®, bidrar till känslan av välbefinnande i bilen. Med breda fönster och två soltak längs hela bilen, dämpad belysning och luftrenare skapas en atmosfärisk och bekväm miljö i kabinen.

PROGRAMMET CITROËN ADVANCED COMFORT®

Programmet Citroën Advanced Comfort® var grundläggande för designen av Citroën CXperience Concept, och visar hur Citroën ger större komfort utifrån en modern vision och hög expertis inom design. 

Konceptet betonar fokus på ljus, rymlighet, ergonomi och uppkoppling. Dessa kriterier bidrar till välbefinnande för både kropp och själ och uppmuntrar till avkoppling och att dela upplevelser i Citroën CXperience Concept.

MER DELNING

Citroën CXperience Concept är välkomnande och bekväm samtidigt som den är uppkopplad. Ett intuitivt användargränssnitt har utvecklats för att säkra digital förbindelse mellan förare och passagerare, tack vare de senaste tekniska funktionerna.

 

Den stora 19-tums pekskärmen placerad mitt i instrumentpanelen och skärmen i mittkonsolen används för funktioner som luftkonditionering, körhjälp, navigation och media. Pekskärmen är uppdelad i olika delar, med fokus på både förare och passagerare. Skärmen kan konfigureras i 1/3 - 2/3 eller 2/3 - 1/3, eller i helskärmsläge, beroende på önskad upplevelse.

HYBRIDTEKNIK

Den intelligenta tekniken syns också på valet av laddhybridlösning för avslappnad körning. Citroën CXperience Concept bjuder in till resa med sin laddhybriddrivlina med effektiv prestanda, kraft och mångsidighet.

 

Citroën CXperience Concept levererar enastående dynamisk prestanda med en bensinmotor på mellan 150 och 200 hk och upp till 80 kW extra energi från elmotorn. Citroën CXperience Concept kan köras i helelektriskt läge i stadsmiljö (ZEV - Zero Emissions Vehicle) där den har en räckvidd på 60 km.