Hoppa till innehåll
Citroën i nya Asterix & Obelix-filmen

Citroën-klassikern 2CV medverkar i nya Asterix & Obelix-filmen

08/02/2023
Citroën har ingått i ett filmsamarbete som innebär att klassikern 2CV figurerar i ett alldeles speciellt utförande i den nya filmen ”Asterix & Obelix: I drakens rike”, som har biopremiär i Sverige den 10 februari.

I december presenterade Citroën sitt nya samarbete med produktionsbolagen Pathé och Trésor Films. Det involverar bland annat ett medverkande i den nya filmen "Asterix & Obelix: I drakens rike" som har biopremiär i Sverige den 10:e februari.

Samarbetet lät Citroën göra om den klassiska Citroën 2CV till en konceptvagn som passar i Gallien där berättelserna om Asterix och Obelix utspelar sig. 2CV-vagnen kommer att medverka i den nya filmen och spela en roll för huvudfigurerna Asterix och Obelix.

Även under inspelningen närvarade Citroën med tio elektrifierade modeller, som hjälpte filmteamet att ta sig runt, bestående av modellerna Citroën ë-C4, C5 Aircross Plug-In Hybrid, ë-Spacetourer, Ami och ë-Jumpy.

Två franska ikoner möts

Seriefiguren Asterix är i Frankrike en kultfigur som skapades 1959 av manusförfattaren René Goscinny och serietecknaren Albert Uderzo. I dag har seriealbumen om Asterix översatts till över 111 språk och sålts i över 385 miljoner exemplar världen över.

Citroëns ser samarbetet som ett positivt utbyte mellan två franska ikoner. Citroën grundades 1919 av André Citroën och har sedan dess försett världen med massor av härliga modeller. Citroën är just nu igång med elektrifieringen av modellprogrammet, och lanserar nu under våren elbilen nya Citroën ë-C4 X.