Hoppa till innehåll
Nya Citroën C4 X

NYA CITROËN C4 X – EN CROSSOVER SOM UTMANAR NORMEN

– Erbjuder en elegant, attraktiv och ny cross-design mellan Citroën C4 och flaggskeppet Citroën C5 X.
– Ny nivå av uppkoppling genom intuitiva gränssnitt och nästa generation av infotainmentsystemet My Citroën Drive Plus.
– Ultimat komfort i säten och genom fjädringen i enighet med Citroëns Advanced Comfort-program.
– Tillgänglig både med förbränningsmotorer och som elbilen nya Citroën ë-C4 X med upp till 360 km elektrisk räckvidd.
23/08/2022

Nu har Citroën presenterat helt nya Citroën C4 X för världen, en unik och elegant modell för kunder som vill ha ett attraktivt alternativ mellan en SUV och en femdörrars-modell i mellanklassen. Nya Citroën C4 X följer i fotspåren av det nya flaggskeppet nya Citroën C5 X och utmanar definitionen av en kompaktbil, med bland annat nytt infotainmentsystem som erbjuder de senaste möjligheterna i uppkoppling.

– Många kunder har sagt till oss att de vill ha ett prisvärt, elegant och ansvarsfullt alternativ till alla femdörrars-modeller och SUV:ar i kompaktklassen. Detta är vår bästa tolkning av det behovet och vi är mycket exalterade över att nu få möjligheten att presentera nya Citroën C4 X och elbilen nya Citroën ë-C4 X, säger Vincent Cobée, vd för Citroën.

 

UNIK OCH DISTINKT DESIGN

Nya Citroën C4 X är likt Citroën C4 byggd på CMP-plattformen och har lika lång hjulbas som sin syskonmodell, men är med sin längd på 4,6 meter, 26 centimeter längre. Från sidan präglas profilen av en mjuk taklinje som flödar från framrutan över taket och bak mot bakluckan. Bakljusen är placerade på sidorna om bakluckan och bryter stilrent likt pilar igenom luckans linje.

Fronten av nya Citroën C4 X är rundad och upphöjd med distinkt Citroën-design. Från mitten, där det ikoniska Citroën-märket är placerat, flödar kromade linjer utmed sidorna och formar de främre strålkastarna likt liggande ”chevrons”.

 

UPPKOPPLING FÖR ETT DIGITALT LIV

Citroën har satsat mycket på uppkoppling och gränssnitt. Med det nya infotainmentsystemet My Citroën Drive Plus kan föraren samla alla kontroller på ett ställe genom att ansluta sin smartphone för att nå appar och förarsystem från den smarta 10-tums pekskärmen. Infotainmentsystemet är smidigt modifierbart med avancerade profilanpassningar som innebär att upp till åtta profiler och två smartphones kan sparas och omedelbart kännas igen av nya Citroën C4 X.

 

RYMLIGHET OCH KOMFORT

Komfort är Citroën signum och i enighet med programmet Citroën Advanced Comfort har nya Citroën C4 X klassledande säten för både förare och passagerare. Citroëns hyllade fjädring Progressive Hydraulic Cushions® gör varje resa behaglig oavsett om du kör elektriskt eller med förbränningsmotor.

Nya Citroën C4 X:s unika design gör bagageutrymmet rymligt med en total kapacitet på 510 liter. För passagerare i både fram- och baksätet är benutrymmet stort, vilket gör att tre personer kan sitta bekvämt i baksätet.

 

BEHAGLIG ELDRIFT OCH SENASTE GENERATIONEN MOTORER

Nya Citroën C4 X kommer att erbjudas både med förbränningsmotorer och med elmotor. Elbilen nya Citroën ë-C4 X erbjuder en buller- och utsläppsfri körning i upp till 360 km, med möjlighet att snabbladda batteriet till 80 % på cirka en halvtimme vid offentliga laddstationer. Den elektriska motorn på 100 kW har ett omedelbart vridmoment på 260 Nm som gör att 0–100 km/h avverkas på 9,5 sekunder.

För kunder som önskar förbränningsmotor erbjuds nya Citroën C4 X med de senaste bensinmotorerna med 100 och 130 hästkrafter. Givetvis följer motorerna den senaste euro 6.4-standarden.