Hoppa till innehåll
Nya Citroën ë-Jumpy Hydrogen

NYA CITROËN Ë-JUMPY HYDROGEN

Nu kompletterar Citroën sina eldrivna transportbilar med ny smart teknik som möjliggör elektrisk körning i över 300 km och tankning på bara några minuter – först ut är nya Citroën ë-Jumpy hydrogen.
04/06/2021

Nya Citroën ë-Jumpy Hydrogen är en eldriven transportbil som drivs av två energikällor – en 45 kW bränslecell som producerar elektricitet genom förbrukning av vätgas, samt ett batteri på 10,5 kWh, som agerar som 50 km reservräckvidd. Om vätgastanken blir tom övergår driften automatiskt till det elektriska batteriet.

 

Längre räckvidd

Nya Citroën ë-Jumpy Hydrogen har en räckvidd på över 400 km enligt WLTP och är utrustad med en vätgastank som är placerad tillsammans med batteriet under förarsätena. Denna teknik möjliggör påfyllning av vätgas på under tre minuter och därmed en omedelbar återställning av räckvidden.

 

Inga CO2-utsläpp och kortare tanktid

Batteriet i nya Citroën ë-Jumpy Hydrogen laddas automatiskt genom elektricitet som genereras från bränslecellerna. Det kan också laddas som vanligt vid en laddningsstation och även delvis genom energiåtervinning vid fartminskning.

 

Kombinationen av energikällor gör nya Citroën ë-Jumpy Hydrogen till en kraftfull elektrisk transportbil som under körning släpper ut noll CO2 och därmed inte begränsas av miljözoner.