Hoppa till innehåll
Priser klara och öppet för beställningar av nya Citroën ë-C3

Priser klara och öppet för beställningar av nya Citroën ë-C3

25/03/2024

Till sommaren lanseras nya Citroën ë-C3 och nu är det öppet för beställningar med leverans från slutet av sommaren. Citroëns elbil kommer vara tillgänglig i två utrustningsnivåer med ett frånpris på 299 990 kronor. 

 

I höstas presenterade Citroën sin nya elbil ë-C3 med målsättningen att erbjuda prisvärd elektrisk mobilitet till Europa. Som den fjärde generationen C3 bygger modellen vidare på småbilsarvet som länge präglat Citroën och för första gången erbjuds modellen med 100 % elektrisk drift, byggd i Europa.

 

– När vi presenterade nya Citroën ë-C3 i höstas slog vi rekord i intresseanmälningar. Att så många var nyfikna och ville veta mer om vår elbil var riktigt kul. Och nu är det snart dags för oss att lansera den i Sverige, säger Casper Tönning, produktchef, Citroën Sverige.

 

 

Prisvärd elektrisk drift

Nya Citroën ë-C3 erbjuds i två utrustningsnivåer – insteget YOU för 299 990 kronor och den högre nivån MAX för 344 990 kronor, som är paketerad för att erbjuda allt som behövs i en liten elbil i Sverige. Exempelvis ingår då 11-kW ombordladdare, uppvärmning av framsäten, framruta och ratt, trådlös uppkoppling med smartphone och mycket mer.

 

– Med vår välutrustade version MAX får du faktiskt mycket elbil för pengarna. 344 990 kronor är ett vasst pris för allt som vi erbjuder i den nivån, och det inkluderar såklart även trådlös mobilladdare, backkamera och såklart en 10,25-tums central pekskärm, säger Casper Tönning.

 

Öppet för beställning

Lanseringen av nya Citroën ë-C3 inleds i sommar och redan nu är det öppet för beställningar. Kunder som är tidigt ute kommer kunna ta del av de första modellerna som kommer till Sverige i slutet av sommaren.

 

– Demobilar kommer vara på plats ute hos våra återförsäljare från och med i juli och första kundleverans sker mot slutet av sommaren och framåt till de som varit tidigt ute och beställt, säger Casper Tönning.