COVID19-information

LÄS MER
Autobest Berlingo 2019

NYA BERLINGO PERSONBIL VINNER AUTOBEST 2019

Efter ett utförligt jämförelsetest av de sex finalisterna, vinner Nya Citroën Berlingo personbil utmärkelsen Autobest "Best Buy Car of Europe" 2019. Priset belönar det bästa bilköpet inför 2019. Juryn välkomnar den 3e generationen Berlingo, som lanserades i Sverige under Oktober, och menar att den är en referens i sitt segement och en perfekt partner för alla familjer, fritidssysselsättningar och företag. Nya Berlingo har omdesignats avsevärt och delar nu den nya karaktäristiska designen med Citroëns övriga modeller. Den levererar mer komfort, flexibilitet och finns tillgänglig med en uppsjö av olika tekniska körhjälpmedel för en säkrare och mer avkopplande resa för båda förare och passagerare.
.

Efter att ha presenterat Citroëns VD Linda Jackson som vinnare av MANBEST-priset 2018 (MANAGER BEST), meddelade Autobest-juryn resultatet för priset bästa bilköpet för 2019: Nya Citroën Berlingo blev utsedd till "Best Buy Car of Europe" tillsammans med koncernsyskonen Peugeot Rifter och Opel Combo Life.

Varje år sedan 2001 har Autobest juryn på 31 motorjournalister utsett en vinnare av denna utmärkelse genom röstning. Journalisterna representerar 31 europeiska länder och finalisterna utvärderas på 13 olika kriterier, däribland prisvärdhet, design, komfort och teknik samt service- och reservdelstillgänglighet i verkstadsnätverket.

Det här är första gången i Autobests historia som priset "Best Buy Car of Europe" tilldelas samma tillverkare två år i rad. Nya Citroën Berlingo följer i Citroën C3 Aircross fotspår och särskiljer sig från konkurrensen tack vare sin nya design, teknik och utbud av bränsleeffektiva motorer, vilket ger en frisk fläkt i detta segement. Inspirerad av kundens förväntningar, illustrerar den nya generationen Berlingo varumärkets claim "Inspired By You". Nya Citroën Berlingo är en multifunktionell modell och är ett smart val för familjer, seniorer och företag - för de som kräver en flexibel bil för arbetet och som värdesätter rymlighet och andra praktiska egenskaper.

Autbest utmärkelsen kompletterar även den prestigefyllda titeln "International Van of the Year" som transportbilsvarianten, Nya Citroën Berlingo Transportbil, vann i september på Transportbilsmässan i Hannover.

Berlingo var den mest sålda Citroën-modellen i nästan 17 länder år 2017 och behåller andraplatsen bakom populära Citroën C3. Sammantaget har den producerats i över 3,3 miljoner exemplar sedan lanseringen 1996. Denna nya generation tar modellen in i märkets framtid vad gäller design och teknik och sedan lanseringen tidigare i höst har Berlingo sålts i nästan 14.000 exemplar.stilreningarna från de senast lanserade Citroënmodellerna, är New Berlingo en integrerad del av varumärkets förnyelse. Sedan lanseringen i september 2018 har Nya Citroën Berlingo sålts i nästan 14.000 exemplar.

LÄS MER OM NYA CITROËN BERLINGO HÄR

Top