COVID19-information

LÄS MER

 Citroën C3 har vunnit över 30 priser för sin unika design och enastående teknik, bl.a:

.

Red Dot Design Award 2017
BBC TopGear 2017
Engine of the Year (2015, 2016, 2017, 2018)

.

"Citroën C3 har något som hittills saknats i småbilsflottan. Känsla. Den är kul att se på, både från in- och utsida. Har möjlighet till all teknik, och lite till, du kan förvänta dig i storleksklassen. Och det är mycket prylar för pengarna. Stil, teknik och komfort är ledorden för Citroëns återkomst på marknader utanför Frankrike." Teknikens Värld, #26, 2016

SE MER AV BILEN I VÅRA FILMKLIPP!

 

En frisk fläkt på marknaden för kompaktbilar! Nya Citroën C3 är en bil som fångar tidsandan med sin trendiga och optimistiska design, upplivad av färgstarka inslag och grafiska detaljer som Airbumps®. En bil med ett uttryck och en personlighet som omedelbart känns igen. Stil, valmöjligheter, Citroën Advanced Comfort®:se mer av nya Citroën C3 i våra sex filmklipp.

 

 

DESIGN

1500x500_Citroën_C3-Design_v2.jpg

Kärlek vid första ögonkastet! C3 har en unik design med ett karismatiskt frontparti och generösa linjer. Det är en bil som utstrålar kraft och energi. Bilens smidiga format, grafiska detaljer och läckra färgalternativ ger ett ungdomligt och trendigt intryck. Nya C3 är en bil som sticker ut och andas nutid!

MÅTT: PASSAR IN ÖVERALLT!

Nya C3 är en kompakt bil (mindre än 4 m lång) och därför extra smidig och lättmanövrerad i stadstrafiken. Med sina 5 dörrar och 5 sittplatser är den dessutom praktisk och bekväm på alla typer av vägar.

Längd

mm

Bredd

mm

Höjd

mm

Bagageutrymme

Liter

LJUSSIGNATUR

747x322C3_signature_lumineuse.jpg

Fronten har strålkastare på två rader som ger C3 den kännetecknande ljussignaturen som redan finns på C4 Cactus och C4 Picasso. Citroënvinklarna med dubbla kromlister sträcker sig hela vägen ut till LED-varselljusen, och strålkastarna har fått en rund form. Dimljusen inramas av en färgad list som ger bilen en pigg och fräsch uppsyn!

ETT ”SVÄVANDE” TAK

747x322_Citroën_C3_toit_biton_v4.jpg

Det ”svävande” taket är en läcker designdetalj på C3. Taket, som kan fås i tre olika färger, bärs upp av svarta vindrutestolpar, och med hjälp av ett svartfärgat parti mellan taket och karossen, ger taket en illusion av att det svävar. Det arbete som lagts ned på att hitta rätt proportioner mellan karossplåt och glasytor understryker bilens välbalanserade och trygga framtoning. C3 ger en tuff, men samtidigt ett optimistiskt och harmonsikt intryck.

Airbump nouvelle citroen C3 new

AIRBUMP® : SMART KAROSSKYDD
SOM STICkER UT!

Airbumps® är designdetaljen som sticker ut! Den introducerades med C4 Cactus och skyddar karossen samtidigt som den ger bilen en helt egen stil. De repfria luftkuddarna fungerar som ett skyddande hölje. Materialet som används, polyuretanplast, gör att karossen skyddas från repor, slitage från solljus och vatten och håller bättre över tid.

Varje Airbump® består av 7 stycken luftkuddar som sitter på nedre delen av dörren, ett område som är särskilt utsatt i stadstrafik. Designmässigt får den en inramning i vitt eller rött beroende på vilken takfärg du väljer (du kan även välja att få Citroën C3 utan Airbumps®).

REKORDMÅNGA FÄRGKOMBINATIONER ATT VÄLJA PÅ

CITROËN C3 ger dig även en rad olika färger att välja mellan: Vit Banquise, Blå Cobalt, Grå Shark, Silver Aluminium, Röd Ruby, Svart Perla Nera, Orange Power eller Sand Sable eller Almond Grön…

De 9 karossfärgerna, utmärkande eller diskreta allt efter smak, i kombination med de 3 olika takfärgerna (Svart Onyx, Röd Aden, Vit Opale) ger dig sammanlagt 36 valmöjligheter. Du kan till exempel kombinera en mer diskret karossfärg med ett tak i en färg som sticker ut eller låta ett sobert färgat tak dämpa en mer utmärkande karossfärg. De olika kombinationerna ger C3 ett extra piggt och trendigt utseende.

Vilken C3 väljer du?
597x507_perso_blur.jpg

EN BIL ATT STYLA EFTER EGEN SMAK

1500x646_C3_Cinemascope_1.jpg

C3 erbjuder en mängd möjligheter till personlig styling. Tvåfärgad eller enfärgad? Med eller utan Airbumps®? Elegant och sober eller varm och välkomnande? Välj och kombinera som du vill!

VÄLBEFINNANDE

1500x500_Citroën_C3_bien_etre_v3.jpg

Kupén på C3 ger ett ombonat intryck och filtrerar effektivt bort störningar från vägen. Så fort du kliver in i bilen känner du dig välkommen, tack vare de snygga och bekväma sätena, panoramaglastaket, som får kupén att bada i ljus, och de smarta förvaringsmöjligheterna. Allt sammantaget får det dig och dina passagerare att känna er insvepta i en egen värld full av komfort. C3 vill väcka samma känslor som ett snyggt och bekvämt fritidsplagg – du ska känna dig bekväm både bakom ratten och som passagerare.

597x500_Nouvelle_Citroën_C3_coffre_v2.jpg

EN RYMLIG BIL
MED SMART FÖRVARING

Förvaringsutrymmena har tagits fram för att vara så praktiska som möjligt. C3 har bland annat ett smart uttänkt mittfack som ger maximalt med utrymme fram. Det kompletteras av ett handskfack som är bland de största i klassen (6,25 l). Det finns även rymliga fack på insidan av dörrarna.

Den ljusa färgen på insidan av alla förvaringsutrymmen kontrasterar mot föremålen du placerar där och gör dem lättare att hitta. C3 snålar inte heller vad gäller bagageutrymmet, som rymmer nära 300 liter.

SNYGGA OCH BEKVÄMA MATERIAL!

1500x500_Citroën_confort_intérieur_v2.jpg


Kupén har en välkomnande och behaglig formgivning med sobra detaljer. Klädseln på dörrarnas insida, sätena och instrumentbrädan skapar en harmonisk helhet. Att använda samma klädsel, i varma och klara färger, ger en enhetlig känsla, som är helt unik och andas kvalitet.  

Inredningen har inspirerats av miljöer utanför bilvärlden med till exempel remmar på armstöden och textilklädsel på instrumentbrädan.

PANORAMAGLASTAK

Toit de la nouvelle new citroen C3

Tack vare panoramaglastaket kan alla passagerare i Citroën C3 njuta av dagsljuset som flödar in i kupén och skapar en känsla av rymd och öppenhet mot omvärlden. Ljusinsläppet kan enkelt regleras med hjälp av glastakets solgardin.

EN BIL ATT TRIVAS I

747x322_Citroën_C3_Plance_Bord.jpg

Kupén känns lika bekväm att sitta i som vardagsrumssoffan därhemma! Den horisontella instrumentbrädan ger en känsla av extra bredd och rymd inne i kupén.

RYMLIGA OCH BEKVÄMA SÄTEN

Sieges nouvelle citroen C3, new seats

I C3 har vi lagt ned extra omsorg på sätena. De har gjorts breda och rymliga för att vara så bekväma som möjligt, samtidigt som de har en modern design. De välkomnande sätena, med bra svankstöd, erbjuder en komfort på högsta nivå tack vare de omsorgsfullt utvalda materialen och den mjuka stoppningen.

SMART TEKNIK

1500x500_Citroën_C3_Technos.jpg

Citroën C3 kan skryta med den senaste tekniken. I bilen finns även en rad smarta funktioner som underlättar körningen: Mirrorscreen med möjlighet till navigation (Apple CarPlay och MirrorLink), backkamera, avåkningsvarnare och dödavinkelnvarnare.

TEKNIK SOM UNDERLÄTTAR I TRAFIKEN

747x322_Démarrage_Pente_C3_blur.jpg

En teknik som gör det enklare att starta bilen när den står i en lutning eller backe. Systemet förhindrar att bilen rullar åt fel håll när du startar och släpper bromspedalen. Starthjälp i backe fungerar i lutningar över 3 procent och håller bilen stilla i cirka 2 sekunder sedan du släppt bromsen. Läs mer här

747x322_SAM_Citroen_C3_blur.jpg

Dödavinkelnvarnaren visar med en symbol i backspeglarna om det finns ett fordon i de döda vinklarna. Systemet fungerar efter samma princip som backsensorerna och ökar säkerheten på till exempel hårt trafikerade motorvägar. Läs mer här

747x322-1.jpg

Avåkningsvarnaren hjälper dig om du tillfälligt är ouppmärksam bakom ratten i hastigheter från 60 km/h. När bilen passerar en vägmarkering utan att blinkersen är på varnar systemet föraren. En ljudsignal hörs och en visuell varning visas när du ofrivilligt korsar en vägmarkering. Läs mer här

747x322_Caméra_Recul_Citroen_C3_blur.jpg

När du lägger in backväxeln visas en bild på bilens huvudskärm av området bakom bilen.
Med hjälp av markeringar i färg visas hur nära ett eventuellt hinder bilen befinner sig. En utvidgad sikthjälp bakåt som verkligen underlättar för dig! Läs mer här

747x322_Citroën_C3_alerte_somnolence.jpg

Känner du dig lite sömnig vid ratten? Trötthetsvarnaren säger till när det är dags att ta en paus. Varningen visas när du kört i två timmar i en hastighet över 65 km/h. Den visas sedan på nytt en gång i timmen om du inte tar en paus.

747x322-2.jpg

Systemet läser av hastighetsskyltar och informerar dig om vilken hastighet som gäller via skärmen i bilen. Hastigheten kan sedan väljas som önskad hastighet för farthållare/fartbegränsare. Systemet fungerar oavsett bilens hastighet.

BRÄNSLEEFFEKTIVA MOTORER

C3 finns med senaste generationens bensinmotor PureTech i olika utföranden som är effektiva och bränslesnåla.
Den finns med manuell växellåda med 82 och 110 hk (Stop & Start) och för bästa körkomfort erbjuds även PureTech 110 hk motorn med den helautomatiska växellådan EAT6.

520x293_Conso_C3_Blur.jpg
Top