Hoppa till innehåll
Transportbilars teknik & uppkoppling

UPPKOPPLING OCH FÖRARHJÄLPMEDEL FÖR CITROËNS TRANSPORTBILAR

Citroëns transportbilar har inspirerats av yrkesmänniskor i 100 år för att erbjuda användbar teknologi och funktioner som gör alla jobb enklare oavsett förutsättningar. Med förarhjälpmedel och uppkopplingssystem är våra transportbilar praktiska och enkla att använda. 

SÄKERHETSSYSTEM OCH FÖRARHJÄLPMEDEL FÖR CITROËNS TRANSPORTBILAR

Citroëns transportbilar har designats med din säkerhet i åtanke. De har praktiska och funktionella förarhjälpmedel som kommer att göra din dag enklare, mer avslappnad och säkrare, oavsett hur den ser ut.

SURROUND REAR VISION

Klassledande

Surround Rear Vision som är tillgänglig i Berlingo transportbil är en segmentledande funktion när det gäller att underlätta sikten under körning och manövrar. 


Surround Rear Vision ger dig tre olika funktioner:

- Vy över omgivningen på passagerarsidan och bättre sikt i den döda vinkeln.

- Sikt på långt håll bakåt, ersätter den inre backspegeln.

- Backkamera som visar området närmast bakom bilen.

GRIP CONTROL

Grip Control är ett avancerat antispinnsystem som optimerar framhjulens drivning beroende på underlag. 

Citroën Jumpy är tillgänglig med greppkontroll i enkelläge som förbättrar förar- och passagerarkomforten. Citroën Jumpy har även det valbara läget Grip Control system, med vilket du kan justera drivningen beroende på typ av underlag. 

HILL DESCENT ASSIST

Transportbilarna är utrustade med systemet Hill Descent Assist som minimerar slirning och hjälper dig att behålla kontrollen i branta backar. 

MED SLÄPVAGNSSTABILITETS-KONTROLL

Släpvagnsstabilitetskontroll som är en funktion i ESP-systemet i bilar utrustade med dragkrok från fabrik, upptäcker när släpet vinglar och använder bromsarna för att på ett säkert sätt återupprätta balansen.
AVÅKNINGSVARNARE
Systemet använder sig av en kamera för att upptäcka oavsiktliga överskridanden av vägmarkeringar när indikatorn är avaktiverad. Det styr sedan försiktigt in bilen i ditt körfält. 
AVSTÅNDSVARNING
Om risk föreligger för en krock med framförvarande fordon, eller om en fotgängare upptäcks i ditt körfält, skickar avståndsvarningen visuella varningar och ljudvarningar. 
AKTIV SÄKERHETSBROMS
Denna säkerhetsfunktion minimerar risken för kollisioner. Den är aktiverad från 5 km/h och upptäcker fasta och rörliga hinder och fotgängare. Om en kollisionsrisk detekteras skickar den aktiva säkerhetsbromsen en varning till föraren. Om han eller hon inte reagerar, bromsar systemet automatiskt. 
TRÖTTHETSVARNARE
Trötthetsvarnaren som analyserar riktningsförändringar i förhållande till vägmarkeringar, registrerar förarens uppmärksamhet och skickar en varning vid behov. Denna säkerhetsfunktion är särskilt användbar på vägar med en hastighetsbegränsning över 64 km/h. 
STARTHJÄLP I BACKE
Denna funktion som är designad för att förhindra att du rullar bakåt när bromspedalen släpps upp i branta backar, är aktiverad i lutningar större än 3 % och håller din bil stilla i cirka 2 sekunder, så att du mjukt kan flytta foten från bromspedalen till gaspedalen. 
TRAFIKSKYLTSAVLÄSARE OCH REKOMMENDERAD HASTIGHET
Detta innovativa system fungerar med hjälp av en kamera högst upp på vindrutan som upptäcker vägskyltar. Det förser alltid föraren med information om aktuell hastighetsbegränsning, så att du kan justera din farthållare eller fartbegränsare så att de överensstämmer med lagliga och säkra begränsningar. Systemet känner också igen skyltarna Stopp, Enkelriktad väg och Omkörningsförbud. 
DÖDAVINKELVARNARE
Detta övervakningssystem som är idealiskt vid motorvägskörning varnar dig för fordon i dina döda vinklar med en ljusorange LED-lampa i hörnen till båda dörrspeglarna. 
FRÄMRE-, BAKRE- OCH SIDOPARKERINGSSENSORER
Detta mångsidiga parkeringsassistanssystem informerar dig om hinder med visuella markörer på den kapacitiva 8-tums pekskärmen och en ljudvarning. 
BACKKAMERA
Vardagliga parkeringsmanövrar underlättas med tydlig visuell assistans. När du väljer backväxeln, visar 8-tumspekskärmen området bakom dig helt och hållet med visuella guider. 

UPPKOPPLAD TEKNOLOGI FÖR CITROËNS TRANSPORTBILAR

Uppkopplad navigation

Transportbilarna Citroën Berlingo och Citroën Jumpy är tillgängliga med Citroën Connect Nav, ett 3D-navigationssystem som inkluderar trafikinformation i realtid, och uppgifter om bensinstationer, parkeringar och väderleksförhållanden.

Mirror screen

Transportbilarna Citroën Berlingo och Citroën Jumpy är tillgängliga med Mirror Screen som gör att du kan få ut mesta möjliga av dina kompatibla smartphone-appar via bilens pekskärm.