Hoppa till innehåll
Nya Citroën C3 Aircross – mångsidig, stilren och tillgänglig med 7 sittplatser

Nya Citroën C3 Aircross – mångsidig, stilren och tillgänglig med 7 sittplatser

18/04/2024

– Ny robust exteriör design med ett tilltalande SUV-uttryck.
– 4,39 meter lång och tillgänglig med upp till 7 platser.
– Tillgänglig som hybrid, med elmotor och förbränningsmotor.

 

Citroën har nu presenterat de första bilderna på nya C3 Aircross, som utlovar samma komfort och hatchback-design som nya ë-C3, men med större dimensioner och plats. Modellerna är båda baserade på samma Smart Car-plattform, vilket ger ökad flexibilitet och effektivitet för olika drivlinor. Nya C3 Aircross är en helt ny modell som erbjuder helt nya möjligheter. Med plats för upp till sju personer erbjuder modellen flexibel mobilitet för familjer och andra som behöver ha plats för fler personer.

 

 

Modern och självsäker design

Nya Citroën C3 Aircross tar vara på designinriktningen som pekades ut när konceptbilen Oli presenterades för världen 2022. Fronten integrerar det nya Citroën-emblemet med strålkastarnas ljussättning i tre linjer, två horisontella och en vertikal.

 

Citroëns klassiska kugghjulsmönster syns även över karossen på olika ställen för att ge en extra dimension av Citroën-identitet. Både taket och andra element erbjuds i en annan accentfärg mot huvudkarossens kulör. Hjulens 690 millimeter i diameter ger nya Citroën C3 Aircross en upphöjd SUV-känsla.

 

Kompakt SUV med 7 sittplatser

Med en längd på 4,39 meter har nya Citroën C3 Aircross utvecklats för att erbjuda ännu mer invändig plats och den långa hjulbasen möjliggör mer benutrymme för passagerare i baksätet. Upp till sju personer får plats i SUV:en eftersom en tvådelad tredje rad kan fällas upp i stället för bagageutrymmet.

 

Multidrivlinor för alla behov

Citroëns nya B-SUV är byggd på samma Smart Car-plattform som nya ë-C3 och därmed konstruerad för att kunna erbjudas med flera drivlinor. Nya C3 Aircross kommer vara tillgänglig med elmotor, bensinmotor eller som hybrid som kombinerar en förbränningsmotor med en liten elmotor som vid låga hastigheter kan köra på 100 % eldrift.

 

Mer information om nya Citroën C3 Aircross kommer att presenteras till sommaren och till hösten kommer modellen lanseras i Sverige.