COVID19-information

LÄS MER
597x500_SUV_Nouvelle_Génération_C3_Aircross-flou

NYA GENERATIONENS SUV

Citroën C3 Aircross SUV är en suv som utstrålar kraft, originalitet och fräschör. En bil som skiljer sig från mängden. Den upphöjda motorhuven med Citroën-vinklar i krom och LED-ljussignatur ger ett intryck av styrka och trygghet. De bakre sidorutorna är, precis som på konceptbilen C-Aircross, gjorda i polykarbonat med en färgad film som skapar en stark, grafisk kontrast i nivå med bakstolparna (tillval). Förarplatsen i nya generationens suv är högt placerad och ger dig en unik körkänsla.

KLARAR ALLA TYPER AV VÄGAR: GRIP CONTROL MED HILL ASSIST DESCENT

747x322_Grip_Control_C3_Aircross-flou

En suv som ger dig total kontroll! Högre markfrigång, stora hjul och Grip Control med Hill Assist Descent låter dig köra bilen på alla typer av vägar. Citroën C3 Aircross SUV anpassar framhjulens drivkraft efter väglaget och ser till att bilen håller hastigheten i nedförsbackar, även vid mycket kraftig lutning.

 

SMIDIG I STADSTRAFIK TACK VARE TOP REAR VISION BACKKAMERA

747x322_Agilite_C3_Aircross-flou

Citroën C3 Aircross SUV fungerar lika bra i stadstrafik som på landsväg och är enkel att manövrera. I stadstrafik har du användning av parkeringssensorer fram samt backkameran för att hjälpa dig att parkera. Backkameran med Top Rear Vision visar en bra bild i 180° på pekskärmen av hur det ser ut bakom bilen.

 

RYMLIG OCH FLEXIBEL

Den höga karossen är smart utformad och gör Citroën C3 Aircross SUV till den rymligaste bilen i sin kategori, något som bidrar till den ojämförliga komforten: De 5 sittplatserna har gott om utrymme för benen och ovanför huvudet. Bagageutrymmet har en imponerande volym på 410 liter och kan utökas till 520 liter, tack vare det fäll- och delbara baksätet (2/3-1/3). För extra flexibilitet kan passagerarsätets ryggstöd fram fällas ihop och ge en lastlängd på 2,40 meter.
1500x646_Habitabilité_C3_Aircross_flou

DESIGN SOM UTSTRÅLAR KRAFT OCH TRYGGHET

520x264_C3_Aircross_design_protecteur

C3 Aircross SUV får en helt unik karaktär tack vare den kraftfulla motorhuven, kort och hög på samma gång. Det ger en bil som utstrålar kraft, något som understryks av ljussignaturen fram och bak, samtidigt som den välbalanserade profilen och karossens generösa kurvor skapar harmoni.

Den här suv-modellen har försetts med Citroëns klassiska ljussignatur med strålkastare i två rader. Det bidrar till en uttrycksfull front och en lättigenkännlig ljussignatur i linje med övriga modeller från Citroën.

Baktill understryker de markerade sidopartierna suvens bredd och kraft. Bakljusen med 3D-effekt visar att bilen tillhör samma familj som C3 och konceptbilen C-Aircross.

Robusta detaljer som skärmbreddare på sidorna i nivå med hjulhusen och svarta tröskellister för att skydda mot småstötar signalerar att C3 Aircross tillhör suv-segmentet.

SUV Citroën C3 aircross Combinaisons couleurs

13 KOMBINATIONSMÖJLIGHETER:
VÅGA FÄRG!

Du kan välja mellan 8 karossfärger och 2 Color Packs för att skapa din bil. Totalt finns 13 olika kombinationer att välja mellan. De olika utseendealternativen är genomtänkta in i minsta detalj. Svart Color Pack är inkluderat från utrustningsnivån FEEL och ger dig svart färg på takbågar, sidospegelkåpor, dekorlister kring strålkastare samt mörktonade sidobakrutor. Med tillvalet Orange Color Pack får du orange färg på detaljerna dessa detaljer istället och ytterligare orangea detaljer på de stora 17-tums lättmetallfälgarna. Valmöjligheterna sträcker sig också till kupén med 3 olika inredningsalternativ. Välj mellan svart & grå tygklädsel, Urban Red eller svart delläder som var och en skapar sin helt egna atmosfär.

CITROËN ADVANCED COMFORT®

1500x500_Citroen_Advanced_Comfort_flou

C3 Aircross SUV drar nytta av Citroëns stora kunnande vad gäller komfort och programmet Citroën Advanced Comfort®, som gör resan extra bekväm.

Målet är att göra varje resa till en behaglig upplevelse, genom att filtrera bort alla störningsmoment för förare och passagerare. C3 Aircross kan erbjuda:    

  • bekväma säten med breda generösa sitsar
  • bekväm fjädring, utmärkande för Citroën och en verklig referens på marknaden, oavsett typ av körförhållanden
  • effektiv och genomtänkt ljudisolering som ger en behaglig ljudmiljö

SUV Citroën C3 Aircross volume coffre

UPP TILL 520 LITERS
BAGAGEUTRYMME

Begränsat bagageutrymme tillhör nu det förflutna, eftersom C3 Aircross SUV har den största i klassen, där åtkomst underlättas tack vare ett brett bakrutefönster, stor bagagelucka och låg tröskel för lastning. Standardvolymen på 410 liter kan ökas till 520 liter med den bakre sätesraden nedfälld (i främsta läge). Total lastvolym med baksätena nedfällda är hela 1 289 liter. C3 Aircross SUV har även en flyttbar bagagehylla som kan lagras i vertikal position bakom bakbenen för att transportera långa föremål - allt för att underlätta vardagen. En annan genialisk egenskap är det dubbla höjda mobila bagagegolvet som ger ett platt golv med baksätena nedfällda.

PANORAMATAK SOM GÅR ATT ÖPPNA

Det stora, glasade panoramataket (nästan en meter långt) som delvis går att öppna upp, ger ett fantastiskt ljusinsläpp i kupén, både när det är öppet och när det är stängt, och gör resan njutbar för alla i bilen. Varje resa blir en upplevelse. Två eldrivna kommandon gör det enkelt att öppna och stänga taket och styra solgardinen för att reglera ljusinsläppet i kupén

 

 

KÖRHJÄLPMEDEL

KOMFORTSINNE OCH SÄKERHET

ACTIVE SAFETY BRAKE

HASTIGHETSSKYLTSAVLÄSNING

AKTIVT HELLJUS

1500x500_ADAS-flou

Som en del av Citroën Advanced Comfort® är Citroën C3 Aircross SUV utrustad med intuitiv technologi för att ge maximal lung och trygghet bakom ratten. All teknologi är samlad i mitten av instrumentbrädan på pekskärmen för att göra din resa bekväm och säker.

En funktion som sköter växlingen mellan hel- och halvljus vid mötande trafik när du kör i mörker. Det gör resan säkrare eftersom du kan koncentrera dig bättre på själva körningen.

 

Hastighetsskyltsavläsning och rekommenderad hastighet gör det enklare att hålla koll på gällande hastighetsbegränsningar. En kamera på vindrutan läser av hastighetsskyltarna på vägen.

 

1500x500_C3_Aircross_Active_Safety_Brake-flou

Multifunktionskameran på överdelen av vindrutan känner igen hinder, som bilar som kör i samma rikning eller som inte rör sig. Sensorn agerar automatiskt på bromsarna från 5 km/h till 85 km/h vid eventuell risk för kollision.

597x500_Grip_Control_C3_Aircross

GRIP CONTROL MED HILL ASSIST DESCENT

Grip Control® anpassar hjulens drivkraft beroende på typ av vägbana. I standardläge agerar Grip Control® automatiskt när det behövs eller också väljer du själv något av de fem olika körlägena (standard, snö, lera, sand eller ESP OFF). Tackvare den här funktionen kan C3 Aircross SUV klara alla typer av väglag. I kombination med Grip Control® får du även funktionen Hill Assist Descent som med inverkan på bromssystemet tar dig ner för branta sluttningar på ett säkert sätt. Denna teknik håller även C3 Aircross på rätt bana, och begränsar risken för att sladda när bilen klättrar nerför backar.

UPPKOPPLING OCH PEKSKÄRM

MIRROR SCREEN

SUV Citroen C3 Aircross Mirror_Screen

Funktionen Mirror Screen, som du ansluter till via Apple Car Play™ eller MirrorLink®, låter dig använda apparna i din telefon på ett trafiksäkert sätt genom att visa dem på bilens pekskärm. Läs mer här

NAVIGATIONSSYSTEM

SUV Citroen C3 Aircross Connect_Nav

Nya generationens 3D-navigationssystem med uppkopplad information.

PRISBELÖNTA MOTORER

Våra bränslesnåla och kraftfulla motorerna bjuder på den senaste tekniken och lovar körglädje med en doft av äventyr. Den här suv-modellen kan fås med bensinmotorerna PureTech 82 och PureTech 110. Den sistnämnda motorn har fått utmärkelsen ”International Engine of the Year” fyra år i rad: 2015, 2016, 2017 & 2018 från UKi Media & Events' Automotive Magazines. Den automatiska växellådan EAT6, tillsammans med Stop & Start-systemet, kan fås tillsammans med bensinmotorn PureTech 110.
1500x646_Moteurs_C3_Aircross_Flou

MÅTT

Längd

4154 mm

Bredd

1756/1976 mm

Höjd

1597/1637 mm

Bagageutrymme

410 / 1289 Liter

Top