COVID19-information

LÄS MER

EN VÄRLDSUNIK INNOVATION UTVECKLAT FÖR DIN KOMFORT

HUR FUNGERAR DEN HÄR FUNKTIONEN?

Fjädringskomfort finns i Citroëns gener sedan många år tillbaka. Som ett resultat av denna expertis kan Citroëns modeller effektivt filtrera bort och absorbera ojämnheter i vägbanan utifrån en enkel princip. Citroën har byggt in två hydrauliska stopp - en för fjädringsretur och en för fjädringskompression - för att upphängningen ska kunna anpassa sig till underlaget.

Mindre ojämnheter i vägen - liten fjädringskompression och fjärdringsretur
Fjädrarna och stötdämparna arbetar tillsammans för att styra vertikal rörelse utan hydrauliska stopp. Dock ger dessa stopp fjädringen/stötdämparen större rörelsefrihet för att leverera en ”flygande mattan”-effekt, vilket ger intrycket att bilen flyger över ojämnheter i vägen.

Större ojämnheter i vägen - betydande fjädringskompression och fjädringsretur
Fjädrarna och stötdämparna arbetar med de två hydrauliska kompressionerna och backstoppen, för att gradvis sakta ned rörelsen för att undvika plötsliga störningar i slutet av fjädringensröreslsens ytterligheter. Till skillnad från ett konventionellt mekaniskt stopp, som absorberar energin och delvis returnerar den, det hydrauliska stoppet absorberar och släpper upp energin. Resultatet av det är ingen studs.
597x597_2.jpg

CITROËN ADVANCED COMFORT®

Under nästan ett sekel har Citroën varit innovativa inom bilkomfort: kroppskontroll, dämpning, väghållning etc. Upptäck de varumärkesåtaganden som anges i Citroën Advanced Comfort® programmet!
1500x646_2.jpg

Progressive Hydraulic Cushions™ kan fås på följande modeller:

Top