Hoppa till innehåll
Laddning

LADDNINGSLÖSNINGAR FÖR DIN ELBIL

Oavsett om du är hemma, på din arbetsplats eller ute och kör finns ett antal laddstationer så att du kan njuta och få ut det mesta av din Citroën. Observera att laddning via ett standard hushållsuttag (220 V) bör endast sker i nödfall och om vägguttaget först har kontrollerats av behörig elektriker.
ALLT DU BEHÖVER VETA OM LADDNING
LADDNINGSMÖJLIGHETER
De flesta hem är försedda med enfas eller trefas. Innan du väljer laddningslösning behöver du kontrollera vilken typ av installation du har. 
LADDNINGSSTATIONEN
Visar effekten och laddningstiden för din plug-in hybrid eller elbil.

Det finns flera lösningar för att ladda: standardladdning hemma, accelererad laddning med laddbox hemma eller offentligt, eller snabbladdning från en offentlig laddstation. Superladdare från 50 kW har sin egen kabel och är inte kompatibla med plug-in hybrider. 
LADDKABEL
Laddningshastigheten beror också på hur mycket ström kabeln kan överföra. Varje laddningstyp har sin egen kabel. 
OMBORDLADDARE
Konverterar växelströmmen från kontakterna och laddningsstationerna (förutom superladdare) till likström för att ladda batteriet. Ombordladdarens effekt påverkar laddningstiderna.

Mer kraftfulla ombordladdare kan finnas som alternativ, beroende på fordon, vilket i sin tur optimerar laddningstiderna. 
BATTERIET
Drivbatteriet har en garanti på 160 000 km eller 8 år, för minst 70 % av dess laddningskapacitet.

Våra batterier är kompatibla med offentliga snabbladdare. 

VARJE LADDNINGSTYP HAR SIN EGEN KABEL

Vi erbjuder flera typer av kablar för att optimera laddningen. Kablarna finns som standard, tillval, eller som tillbehör beroende på modell.

Standardkabel mode 2

Denna kabel kan ge upp till 1,8 kW effekt. Den används vid laddning i ett vanligt vägguttag. Observera att laddning via ett standard hushållsuttag (220 V) bör endast sker i nödfall och om vägguttaget först har kontrollerats av behörig elektriker.

Kabel för enfas mode 3

Denna kabel kan ge upp till 7,4 kW effekt. Den kan anslutas till en laddbox eller en offentlig laddstation. Vid laddning med laddbox hemma kan du ladda batteriet fullt på två timmar för en plug-in hybrid och på mindre än en natt för en elbil.

För en plug-in hybrid behöver du 7,4 kW ombordladdare för denna slags laddning.

Kabel för trefas mode 3

Denna kabel kan ge upp till 22 kW och är specifik för elbilar. Den är kompatibel både med enfas (laddbox 7,4 kW) och trefas (laddbox 11kW) hemma eller på arbetsplatsen. Passar för vanlig laddning på offentliga laddstationer. På trefasinstallationer ger den bättre laddningstider. För att utnyttja den här typen av laddning behöver du 11 kW ombordladdare (tillval).
PRIVAT LADDNING: HEMMA ELLER PÅ ARBETSPLATSEN
Ladda din plug-in hybrid
Du laddar din bil hemma i ett vanligt vägguttag med den hushållskabel som levererades som standard. Observera att laddning via ett standard hushållsuttag (220 V) bör endast sker i nödfall och om vägguttaget först har kontrollerats av behörig elektriker.

Välj en laddbox för snabbare laddning. Det är mer kraftfullt och reducerar laddningstiden.

Med en laddbox på 7,4 kw

Du laddar 100 % på mindre än 2 timmar, eller 55 km räckvidd.

Räckvidd i elläge mellan 54 och 55 km beroende på vilka tillval som finns i bilen. Räckvidden kan variera beroende på verkliga användarvillkor.

Med ett vanligt vägguttag

Du laddar 100 % på mindre än 7 timmar, eller 55 km räckvidd.

Räckvidd i elläge mellan 54 och 55 km beroende på vilka tillval som finns i bilen. Räckvidden kan variera beroende på verkliga användarvillkor.
Ladda din elbil: enkla och praktiska lösningar

Det finns olika laddningslösningar beroende på den dagliga körsträckan och de laddninslösningar som finns utanför hemmet.

Laddbox 7,4 kW eller 11 kW
: Att installera en laddbox är den perfekta lösnigen om du vill optimera laddningstiden.

Standardlösning
: Enkel anslutning till laddbox. Rekommenderas inte för andra elbilar eftersom laddtiden är lång, upp till 30 % på en natt. Kan användas för enstaka laddningar.

 

För 100 % eldrivna nya Citroën ë-C4 finns flera laddningsval:
 

  • Offentlig laddning 100 kW: 80 % laddning på 30 minuter.
  • Laddbox 11 kW: 5 timmar.
  • Laddbox 7.4 kW: 7 timmar och 30 minuter

För nya Citroën ë-SpaceTourer finns flera laddningsval:
 

  • Offentlig laddning 100 kW: 80 % på 30 minuter för 50 kWh-batteriet och 45 minuter för 75 kWh-batteriet.
  • Laddbox 11 kW: 4 timmar och 45 minuter till 7 timmar, beroende på batteristorlek.
  • Laddbox 7,4 kW: 7,5 timmar till 11 timmar och 20 minuter, beroende på batteristorlek.

LADDNINGSTIDER

Räkna ut laddningstiderna i citroëns plug-in hybrider och elbilar genom de olika tillgängliga laddningstyper.

 

 

 

 

HITTA LADDSSTATION

Hitta och lås upp terminalen, koppla in din laddkabel och börja laddningen. svårare än så är det inte.

För närvarande finns cirka 220 000 offentliga laddstationer i Europa. Nätverket växer hela tiden med laddstationer som är strategiskt placerade nära parkeringar, stadskärnor, köpcentrum, matbutiker osv.

När du ska använda offentliga laddstationer behöver du din kompatibla kabel, som finns som tillbehör hos din Citroën-återförsäljare.