Hoppa till innehåll
Räckvidd

ALLT DU BEHÖVER VETA OM RÄCKVIDD

Frågor och funderingar om räckvidden för både korta och långa resor är vanligt när man väljer elbil.

Räckvidden för våra fordon anges enligt WLTP-cykeln (Worldwide Harmonized Light vehicles Test Procedure), och kan variera beroende på flera faktorer. Här kan du lära dig mer om och bättre förstå hur du kan optimera och nyttja din elektriska räckvidd på bästa möjliga vis.
DIN KÖRSTIL OCH ANDRA FAKTORER PÅVERKAR RÄCKVIDDEN
HASTIGHET
Vid 130 km/h halveras räckvidden jämfört med WLTP-värdet. Ett utbrett motorvägsnätverk av stationer utrustade med snabbladdare gör att du snabbt kan återfå räckvidden under en kaffe- eller lunchpaus. Ladda upp till 80 % på bara 30 minuter med en snabbladdare på 100 kW, beroende på fordon. 
TEMPERATUR
Klimatförhållanden och temperaturer gör att du kan behöva värma upp eller kyla ned kupén, vilket i sin tur påverkar batteriets livslängd.

För att optimera batteriets räckvidd och för att påbörja dina resor med rätt temperatur i kupén, rekommenderas att en förkonditionering schemaläggs när bilen är ansluten till en laddare. 
KÖRSTIL
Din körstil påverkar bilens räckvidd. Med en flexibel körstil kan du optimera räckvidden och köra längre innan laddning blir nödvändig. 
LASTEN I BILEN
Att köra med last på taket eller med tung last i bagageutrymmet påverkar ditt fordons förbrukning och räckvidd. 
RÄKNA UT RÄCKVIDDEN
Räkna ut räckvidden för Citroëns elektriska modeller enligt din körstil, temperatur och hastighet. 

Räckvidden kan skilja något beroende på när bilen är producerad.

ANVÄND ECO-KÖRNING

KÖR SMIDIGT

Med flexibel körning undviker du för hög energiförbrukning. Planera inbromsning och fartminskning, undvik ryckig körning. På vägar med högre hastigheter är det viktigt att tänka på att hög hastighet minskar bilens räckvidd.

FÖRKONDITIONERA BILEN

Utnyttja laddningstiden genom att förkonditionera bilen. På detta sätt begränsar du energiförbrukningen för luftkonditioneringen och värmesystemen under körning.

ANVÄND LÄGE B (BROMS)

Använd läge B så ofta du kan, för att ladda batteriet under fartminskning och vid inbromsning.

HA KOLL PÅ DÄCKEN

Utöver säkerhetsaspekten är det viktigt att se till att däcken är i bra skick och har rätt lufttryck, vilket i sin tur optimerar energiförbrukningen.

UPPTÄCK CITROËNS ELBILAR OCH PLUG-IN HYBRIDER