Vi tar hjälp av cookies för att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Läs mer

EN ULTRA-KOMFORTABEL OCH FLEXIBEL SUV MED EN UNIK KARAKTÄR

Under första kvartalet 2019 lanseras Citroëns andra SUV, C5 Aircross

CITROËN presenterar nya C5 Aircross: 100% SUV med sina stora hjul, robusta och muskulösa design samt en hög markfrigång. 100% Citroën i sin personlighet, grafiska element och ett brett utbud av möjligheter till personnlig anpassning. Nya C5 Aircross SUV är den mest bekväma och flexibla SUVen i sitt segment och har ett klassledande bagageutrymme (från 580 till 720 l beroende på om baksätet är framskjutet eller inte). En ambassadör för Citroën Advanced Comfort-programmet som erbjuder stora innovationer såsom fjädring med Progressive Hydraulic Cushions, Advanced Comfort-säten och tre individuellt justerbara baksäten. Detta är nästa generations SUV, fullmatatad med körhjälpsteknologi och uppkopplingsmöjligheter.

SE MER AV BILEN I VÅRA FILMKLIPP!

ig

Design2_CL.18.023.002_597X500

DESIGN

En djärv och uttrycksfull identitet

Med en längd på 4,50m står bilen ut med sin kraftfulla och dynamiska karaktär utan att för den skull vara aggressiv. Den tillför något nytt till SUV-segmentet med sin breda och imponerande front, höga motorhuv, flödande linjer som är förstärks med starka grafiska egenskaper som Airbump®, stora hjul på 720mm diameter, 230mm markfrigång, kraftfulla hjulhus och snygga tvåtoniga takräcken. Nya C5 Aircross finns med panoramaglastak. Från sidorna visas ett flytande tak, markerad med en kromad signatur som återspeglar bilens inre utrymme. Baksidan, slitstark, bred och lång, skvallrar om rymd och hög lastkapacitet (från 580 till 720 l). De nya baklysena är utrustade med fyra avlånga LED-moduler på vardera sidan av bilen.

En interiör som erbjuder rymd och en känsla av välbefinnande

Interiören i nya C5 Aircross SUV är rymlig och ståtlig. Den innehåller generösa och flytande former, samtidigt som den fokuserar på funktionella aspekter. Den har en robust instrumentbräda med en horisontell layout. Förarsidan erbjuder en kombination av konfigurerbara digitala instrument, en 12,3-tumsskärm, som visar vald körinformation direkt i förarens synfält.   Den breda och höga centralkonsolen, de inbjudande höga sätena ger dig en känsla av kontroll över vägen. Färgerna och materialen bidrar till ett känsla av skydd och en förstklassig interiör.
Habitacle_CL.18.024.021_597X500

30 TILLGÄNGLIGA EXTERIÖRA FÄRGKOMBINATIONER, 5 INREDNINGSALTERNATIV

Nya C5 Aircross SUV erbjuder ett brett utbud av anpassningsmöjligheter. Dessa inkluderar 30 möjliga exteriöra kombinationer, med sju karossfärger (Polar White, Pearl Black, Platinum Gray, Steel Grey, Volcano Red, Tijuca Blue, Opalescent White) och tre Color Packs (Silver, White and Red); vilka kan kombineras med ett pärlsvart tak.

KOMFORT

Fjädring med Progressive Hydraulic Cushion®

C5 Aircross Progressive Hydraulic Cusions

Nya C5 Aircross är utrustad med Progressive Hydraulic Cushions ® -fjädring. En Citroën-innovation som utvecklats tack vare företagets kompetens inom fjädring. Denna teknik, som härstammar från rallyvärlden, förbättrar stötdämpningen, särskilt vid kraftiga stötar utan att orsaka studsning. Det ger större frihet när bilen körs och en "flygande mattan"-effekt som ger intrycket att bilen svävar fram över marken.

Advanced Comfort-säten

C5 Aircross Advanced Comfort saten

Nya C5 Aircross breda och bekväma sittplatser ger passagerarna känslan av att de sitter i en fåtölj i ett mobilt vardagsrum. 15 mm tjockt skum säkerställer både bekvämhet och hållbarhet. Framsätena är fyllda med stoppning av hög densitet för att undvika dålig hållning efter långa körsträckor och kan även justeras vertikalt. Nackstöden kan justeras vertikalt och i höjdled. Framsätet erbjuder även ett massagesystem.

Den mest flexibla SUVen i sin klass

Modularite_CL.18.023.028_747X400

Med sina tre individuelt justerbara baksäten är nya C5 Aircross SUV den mest flexibla bilen i sin klass. Dessa platser har alla samma bredd och kan skjutas framåt och bakåt, vilket gör det möjligt att anpassa utrymmet i baksätet eller bagaget. Sätena är justerbara med fem lägen och kan enkelt vikas ner för att bilda ett platt golv för enklare lastning. Nya C5 Aircross har också många förvaringsutrymmen, inklusive det centrala armstödet som innehållet ett stort kylfack.

20 KÖRHJÄLPSFUNKTIONER

För att förbättra säkerheten under körning

C5 Aircross sakerhet

Dessa tekniker utgör ett första steg mot autonom körning: autobroms, säkerhetsbroms efter kollision, dödavinkelnvarnare, aktiv avåkningsvarnare, adaptativ farthållare med Stop&Go-funktion, kollisionsvarnare, trötthetsvarnare, trafikskyltsavsläsning, motorvägsassistent, automatisk funktion för helljus.

För att öka komforten ombord

C5 Aircross komfort adas

Nya C5 Aircross SUV erbjuder även ett stort utbud av teknologi för att förbättra komforten ombord: Nyckelfritt lås- & startsystem, Elektronisk parkeringsbroms, Park Assist och Backkamera

För att underlätta körning i vardagen

C5 Aircross korhjalpsfunktioner

Dessa teknologier kommer förenkla körningen, oavsett underlag: Grip Control med Hill Assist Descent, hjälp vid start i backe, Statiska kurvljus, stabiliseringshjälp vid körning med släpvagn.

Design2_CL.18.023.002_597X500

UPPKOPPLINGSMÖJLIGHETER

För sammankoppling mellan ditt digitala universum och din bil

Nya C5 Aircross ger passagerare intuitiva system i teknikens framkant för att erbjuda sammankoppling mellan deras digitala universum och deras bil: med en pekskärm får användarna en möjlighet att anpassa sin bils inställningar, få tillgång till multimediasystemet, telefon, luftkonditionering och navigationssystem. Mirror Screen, Apple Carplay, Citroën Connect Box med SOS-hjälp samt trådlös smartphone-laddning.

MOTORER

Kraftfulla och bränsleeffektiva motorer

MotorisationsFLOU_CL.18.023.016_1500X500

Nya C5 Aircross SUV erbjuder en rad effektiva och kraftfulla Euro 6.2-motorer, med 6-växlad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk växellåda:
2 bensinversioner: PureTech 130 S & S manuell och PureTech 180 S&S automat.
3 Dieselversioner: BlueHDi 130, manuell, BlueHDi 130 S&S, automat, och BlueHDi 180 S&S automat.

Bilen har den senaste versionen av 8-stegad automatisk växellåda, "Efficient Automatic Transmission", vilken ger ännu mer effektivitet och komfort: Bränsleförbrukningen är upp till 7% lägre jämfört med en 6-växlad automatlåda tack vare de två ytterligare växlarna. Två extra växlarna ger mjukare växling genom att minska intervallet mellan växlingarna.

Utrustning och motorer varierar beroende på marknad. Det svenska modellprogrammet kommer att presenteras närmre lanseringen som sker det första kvartalet 2019

Top